Yeni Nesil MMORPG Oyunlar Rehberi

1

Yeni Nesil MMORPG Oyunlar Rehberi

World of Warcraft

Yaklaşık bir ay önce Amerika’da piyasaya ıkan WoW, daha piyasaya ıktığı ilk günden en ok oynanan oyun unvanını aldı. Avrupa sunucuları henüz a ılmadığı i in bir ok Avrupalı oyuncu da sırada bekliyor. Şu anda Amerika asıllı bir kredi kartına sahipseniz; oyuna başlayabilirsiniz.

WoW dünyasına girdiğimizde hemen bir şey fark ediyoruz; grafikler karikatürize bir izim i inde, ama bu görsel öğeler şahane bir ortam yaratıyor. Çevre gözünüze ok sıcak görünüyor ve hemen oyuna ısınıp bağımlısı oluveriyorsunuz. Oyundaki zaman kavramı ok iyi dengelenmiş. Şehirler arasındaki mesafeler uzun, ama kısa sürede kat edilebilir türden yapılmış. O süre i inde bile gezdiğiniz mekanların güzelliğinden kendinizi ve dolayısıyla aldığınız görevi unutup doğayı seyre dalıyorsunuz.

Konu olarak Warcraft 1’den de önceki olaylar ve Alliance ile Horde’nin düşmanlığına sebep olan olaylar inceleniyor. Teknik olarak iyi ya da kötü taraf yok. Çünkü iki tarafında kendince haklı olduğu bir nokta var ve onu i in savaşıyorlar.

WoW’da bir ok oyundan sentezlemeler yapılmış ve hepsini inceleyerek ortaya en iyi ve en sorunsuzunu ıkarmaya alışmışlar, nitekim becermişler de. Tüm karakterler arasındaki dengeleri kurmuş herkesin oyunda tam zevk alması i in gerekli sabitlemeleri ve dengelemeleri yapmışlar. Her karakter i in özel görevler a ılmış. 9 farklı sınıf yapmışlar ve bu sınıflar genelde diğer oyunlardan aşina olduğunuz karakterler. Bu karakterlerden bazıları belirli ırklarda se ilebiliyor. Druid, Haunter, Mage, Paladin, Priest, Rogue, Shaman ve Warlock bu karakter sınıfını oluşturuyor.

Wow’da iki farklı server türü var. Bunlar PvP olan ve PvP olmayan olarak ayrılıyor. PvP olmayanda oyuncular karşılıklı hi bir şekilde savaşamıyor. Ama PvP olanda da her yerde her zamanda PvP yok. Yeşil bölge olarak adlandırılan bölgelerde PvP yasak ve yapılmıyor. Sarı bölgelerde ise PvP de ise ancak düşmanınız olarak görünüyorsa saldırabilirsiniz Yoksa arkadaşlar arasında düşmanlık olmadan PvP de yapılamıyor. Öldüğünüzde ise para veya experiment kaybı olmuyor, ayrıca diğer karakterler de cesedinizi yağmalayamıyor. Sadece tek eksisi üzerinizdeki zırh, silah, miğfer vb. envanterler hasar alıyor. Öldüğünüzde en son kayıt yaptırdığınız şehrin mezarına ışınlanıyorsunuz ve ruhunuzun nerede ortaya ıkacağını gösteren Heartstone kullanarak bulabilirsiniz. Böylece ceset kaybı yaşanmıyor.

Sonu olarak WoW şu andaki en popüler Online oyunlardan biri. Avrupa sunucusu a ılınca daha da iyi olacak. Sabırsızlıkla bekliyoruz.

Fiyat: 50$

1 Aylık: 14,99 $

3 Aylık: 41,97 $ (13.99*3)

6 Aylık: 77,94 $ (12.99*6)

Site : http://www.worldofwarcraft.com

EverQuest 2

Kasım ayında, piyasaya ıktığında bomba etkisi yaratan fakat World of Warcraft gelince bir anda ikinci planda kalan Everquest, ok iyi hazırlanmış ve rol yapmaya en a ık online oyun olarak görünüyor. Yalnız 10GB Disk alanı istediğinden bir ok kullanıcı tarafından ikinci plana atılıyor. Oyunda her npc’nin kendi sesi var ve her npcyi bir ok ünlü kişi seslendirmiş (ülkemizden yok tabi !). 1999 yılında ilk ıktığında dünyanın en ok oynanan MMORPG oyunu olmuş ve rekor üstüne rekor kırmıştı. Sonra Star Wars Galaxies ıkınca bu unvanını kaybetti. Ve yeniden ele ge irmişti ki Bu sefer de WoW bütün rekorları kırdı.

Everquest’te rol yapma ile oyun ok güzel birleştirilmiş. Ortaya devamlı rol yapmak zorunda kaldığınız, fakat aynı zamanda bir ok etkinlikten de yararlandığınız görülüyor. Rol yapma derken eski İngilizce konuşmak değil. Tamamen karakteriniz gibi yaşamaktan bahsediyorum. Bu birleşim sonucunda karakterinizi keni yaşamınızmış gibi benimsiyor ve her işinizi ona göre ayarlar olmaya başlıyorsunuz. Tüm oyunlardan daha da bağımlılık yapan bir özelliği var. Her ırk Level atlarken eşit gü lere sahip oluyor ve hi bir şekilde gü dengesi bozulmuyor. Gerisi ise sizin karakterinizi ne kadar iyi kullanabildiğinize kalıyor.

Karakterinizi yaratırken her özelliğini değiştiriyor isterseniz kendinize benzetebiliyorsunuz. Oyun ilk Everquest’ten 500 yıl ilerde ge iyor ve o zamanlarda dünyada sadece iki şehir kalmış ve buralarda sadece belli karakterler yaşıyor Quenyos adlı şehirde iyiler Freeport’ta ise kötüler yaşamakta. Fighter, Priest, Scout, Mage ve Artisan gibi sınıflar var. Oyunun 6.Level’ında vatandaşlık görevini yapıyor ve bunu bitirince ancak yeni Level alabiliyorsunuz. 10. Level’da 2. basamak, 30’da ise 3. basamak meslek gruplarına giriyorsunuz.

Oyunda fark edeceğiniz gibi PvP sistemi var ve iyiler ile kötüler savaşabiliyor. Oyunda grup sistemi var ve bir yaratık öldürme grubuna girdiğinizde kestiğiniz yaratıklardan ıkan itemler belirli bir düzene göre random (rastgele) olarak grup elemanlarına dağılıyor. Öldüğünüzde ise rahip tarafından diriltilmelisiniz. Ve diriltildiğinizde ruhunuzun bulunduğu yere gitmek i in yerde oluşan sarı izgileri takip etmek yeterli.

Sonu ta ok yeni bir oyun ve emin olun şu anda da ok iyi oyuncular yok. Yani başlamak i in uygun bir zaman. Ayrıca Runneye sunucusunda İlk Türk guildi olan Alaturqua bulunuyor. Oyuna girmek isterseniz onları bulmanızı tavsiye ederim.

Fiyat: 92,50 YTL

Aylık: 14,99$

Site : http://everquest2.station.sony.com

Star Wars Galaxies: Jump to Lightspeed

Zamanında Everquest’i tahttan indiren SWG yeni ek paketiyle yeniden geri döndü. Bu pakete ek paket değil yeni oyun desek daha doğru olur ünkü oyun i inde bir oyun daha bulunduruyor artık. Star Wars’a gereken taze kan Jump to Lightspeed ile geliyor böylece. Jump to Lightspeed ile artık Uzay gemilerini kullanabileceğiz. Uzay savaşları aktif oluyor ve uzay boşluğunda gemiler ile savaş başlıyor. Herkesin sabırsızlıkla beklediği paket işte buydu.

SWG’nin genel konusundan bahsedecek olursak Star Wars Evrenini bire bir online aleme ge iren ilk oyun olarak göze arpar. SW filmlerinden izlediğiniz her türlü işi burada yapabiliyordunuz. Hatta son eklemelerle Sith veya Jedi bile olabiliyorduk. Evlilikler yapabiliyor karakterimizi tam istediğimiz gibi geliştirip SWG alemine salabiliyorduk. Ticaret yapabiliyor, gruplar halide canavar avına ıkabiliyorduk. Fakat sadece uzay taşıtlarını sunamıyorduk. Artık SWG jump to lightspeed ile bunu da yapabileceğiz.

Oyuna 4 yeni meslek eklenmiş. Bunlar sandığınız gibi pilotluk üstüne. 3 tanesi Pilot, bir tanesi ise shipwright’lık mesleği. Bu yeni ek paket ile X-Wing, A-Wing, B-Wing, Y-Wing, Z-95 Headhunter, Longprobe, YKL-37r Nova Courier kullanabiliyorsunuz. İt dalaşına girebiliyorsunuz. Yalnız u ağınızı aldıktan sonra artık exp gelişimi gibi şeyler olmuyor ve artık tamamen sizin kabiliyetinize kalıyor bu mereti u urmak. Çok iyi u urduğunuzda ise paralı taşımacılık veya savaş gibi eşitli kollarda işler de yapabilirsiniz.

Kısacası güzel bir ek paket elmiş ve oyundaki bir ok denge bununla değişecek yeni ihtiya lar yeni meslekler ıkacak. Eğer Star Wars alemini seviyorsanız bu oyunu se menizi tavsiye ederiz.

Fiyat: 65YTL

1 Aylık : 14,99$
3 Aylık : 41,99$
6 Aylık : 77,99$
12 Aylık : 143,9$

Site : http://starwarsgalaxies.station.sony.com

City of Heroes

Kendi süper kahramanımızı yaratabileceğimiz bir oyun sizce de süper olmaz mıydı? Adıyla sanıyla her şeyi yeniden yapılmış 0 bir süper kahraman. Tabii ki güzel olurdu. Hele bir de bunu online ortamda yapıp herkesin karşısına sürsek?

İşte bu mantıkla yapılmış ve orijinal bir fikir olan CoH’da kendi süper kahramanınızı yaratıyor bir isim belirliyor ve görünüşüne kadar kendiniz yaratıyor ve geliştiriyorsunuz. Ayrıntılarıyla vücut hatlarını belirleyip oyuna dalıyorsunuz.Karakter yaratırken isterseniz büyü isterseniz teknoloji, mutant, bilim temelli karakter yaratabiliyorsunuz. Karakterlerin gelişimi Level atlama sistemi ile oluyor. İyi kötü ayrımı önce yoktu ama şimdi bulunuyor ve artık karakterler arasında PvP yapılıyor. Fakat öldükten sonra eşyalar yağmalanamıyor ve sadece sahibi olan oyuncu tarafından bunlar alınabiliniyor.

PvP’yi kazananlar exp puanı alıyor, kaybeden ise debt alıyor. Oyunda ölünce ceza puanı yazılıyor ve sizin exp kazancınızın bir bölümü bu ceza kapanana kadar sizden gidiyor. Böylece hem siz devamlı gelişiyorsunuz hem de oyun size ufak apta bir ceza uyguluyor ve bu ceza da hi sıkmıyor.

City of Heroes’de grafik detayları en yüksek seviyede ve bir ok oyundan daha iyi vaziyette. Diğer oyunlardaki aksayan yönler iyi tesbit edilmiş ve oyuna hepsi daha eğlendirici bi imde yansıtılmış. Aldığınız zevk hi bir zaman bitmiyor ve bir süre sonra bu da bağımlılık yapıyor.

Fiyatı : 30$

Aylık ücret : 15$

Site : http://www.cityofheroes.com

Ragnarok Online

Ülkemizde ilk Türk e MMORPG oyun olarak lanse edilen fakat sadece eşyaların Türk eleştirilmesinden öteye gidemeyen Ragnarok’un orijinal serverları ülkemizde de bulunmakta. Asıl olarak Kore yapımı bir oyun olan RO bir ok dile uyarlandı ve bir ok ülkede halen oynanmakta. Ülkemizde de bir ok kişi bu oyunu severek oynamakta ve her ay belli bir ücret ödemekte. Fakat oyuna verilen ücret karşılığında server bakımlarında zaman zaman sorunlar yaşanıyor. Serverlar genelde lag’lı oluyor ve ara sıra da öküyor. Bu soruna dikkat eken oyunculardan bir kısmı parayı hak etmediğini de düşünüyor.

Neyse, konuya dönersek oyun ok şirin Japon izgi film tarzı grafiklerden oluşuyor. Karakterler anime izimi yapılmış. Konusu canavarlar ile insanlar arasındaki kızgınlıklar ve savaş olarak özetlenebilir. Oyunda PvP sadece özel günlerde yapılıyor ve bu oyunun Staff’ın yanına ışınlanıyorsunuz ve orada canlanıyorsunuz. Genelde Player v Monster tarzı kapışmalar var. Oyunda guild sistemi de mevcut ve guilde girerek daha hızlı exp kazanmak ve daha hızlı level atlamak mümkün. Ayrıca Guildler Online Oyunlarda alınan zevki arttıran unsurlardan biri olarak görülüyor.

Ro’da ü Level’lı meslekler var. İlk mesleği se iyorsunuz ve belli bir level’a gelince 2.seviye meslek se iyorsunuz ok daha fazla gelişine ise tamamen herkesin faklı bir yol izleyebileceği 3.seviye mesleklere ge iyorsunuz. Exp kazancı savaş ılar i in yaratık öldürerek, tüccar ve eli iş gören karakterler i in başarılı olarak yapılan eşya başına kazanılıyor.

Aylık ödeme i in ülkemizde RagnarakTürkiye adlı dergiden ıkan prepaid kartıları kullanabilir veya kredi kartı kullanarak aylık sabit ücret verebilirsiniz. Yalnız prepaid kartların sınırı 30 saattir. 30 saat dolunca hesabınız deaktif olur. Ama yeniden kart yüklediğinizde karakterinizi kaybetmezsiniz ve kaldığınız yerden devam edersiniz.

Fiyat : Bedava Download www.euro-ro.net
Aylık ücret : PrePaid kart + Dergi : 10YTL
Kredi Kartı ile : 13YTL

A Tale in The Desert 2

Tamamen sınırsız, tamamen farklı ve tamamen savaşsız bir devasa online oyuna hazır mısınız? Evet doğru duydunuz, bu oyunda savaş yok! Oyundaki yegâne amacımız Mısır uygarlığını baştan kurmak. Mısır’ı baştan inşa ediyoruz ve bunu diğer oynayan oyuncular ile birlikte yapabiliriz. Etrafta gördüğünüz hi bir hayvan size saldırmıyor, hepsi bizim dostumuz. Evet oyunda Mısır uygarlığını kuruyoruz fakat bunu tek başımıza yapmıyoruz diğer oyuncular yardım ediyor ve bildiklerini bizlere öğreterek hep birlikte kurmayı istiyorlar. Ama biraz da olsun yardımlaşmayı sağlamak ve savaştan sıkılan insanları buraya toplamak.

Heykeller yapıyor, binalar inşa ediyor, tapınaklar yapıyor ve bire bir hazırlanmış Mısır haritasında geziyoruz. Bunlar oyundaki en zevkli işler ve okunduğu kadar sıkıcı değil. Eğer ger ekten savaştan sıkılırsanız bunu yapmak hoşunuza gidecektir.

Grafikler harika ve biraz evrede dolaşınca ger ekten ok büyük emek verildiğini görebiliyorsunuz. Oyunda ok detay var aslında, ama anlatmakla bitmeyeceği i in kısa kesiyorum. Eğer Online Oyunlarda savaş yapmaktan bıktınız ve kısıtlı bir büt eyi savaşsız bir oyuna yatırabilecek gücünüz varsa bu oyun kesinlikle bir deneyim. İndirmesi ve 1 günlük denemesi bedava. Bir deneyin, beğenirseniz devam edersiniz. Ama bu oyunun insanlık namına ok şey öğrettiğine emin olun.

Fiyat: Ücresiz Download
Aylık : 13.95$
Site : http://www.egenesis.com/index.html

Lineage 2

Yine Orta Asya yapımı bir oyun tıpkı RO gibi bu oyunda da karakter tasarımları yine Japon izgi filmlerine benziyor fakat buradaki görünümleri biraz daha ciddi ve yırtıcı. Oyun Ultima Online ile büyük benzerlik gösteriyor. Oyun genelde organize olarak birtakım işler yapmak üzerine kurulu diyebiliriz. Guild Savaşları, grup savaşları, kale kuşatmaları gibi bir ok zevkli savaşı yapabilirsiniz. Oyunda Player Killer’lık sistemi var. Yani oyuncuları öldüren kişi belli bir sınırdan sonra kırmızı olarak gözüküyor ve bu insan artık seri katil oluyor. Oyunda Level sistemi var ve ve Level atladık a özel yeteneklere kavuşuyorsunuz. 20. ve 40. Level’larda ise bir üst seviye meslekleri se ebiliyorsunuz. Oyunda herhangi bir şekilde öldüğünüzde en yakın şehirde oyuna başlıyorsunuz ve biraz tecrübe puanınız azalarak size ceza veriliyor.

Lineage 2’de İnsan, Orc, Dwarf, Elf ve Dark Elf olmak üzere beş ırktan bir karakter se erek karakter yaratımı yapabiliyorsunuz. Dwarflar üretim yapabilen tek ırk olarak görünüyor ve yaratıklardan da daha fazla değerli eşya ıkartabiliyorlar.

Fiyat: 29,99$

1 Aylık : 14,95$
3 Aylık : 41.85$
6 Aylık : 77.70$
12 Aylık : 143,40$

Site : http://www.lineage2.com

Dark Age Of Camelot

Birka yıl önce, Ultima Online’dan ayrılan oyuncular yavaş yavaş bu oyuna akmaya başladı ve sonunda sürekli güncel ve Türk’lerin de oyunda olduk a bulunduğu bir ortam oluşturuldu. MMORPG oyun anlayışında yeni bir ığır a tı ve bir ok oyunun şu anda yapmak istediği olayı ger ekleştirdi. Gruplaşmalara ve bu gruplaşmalar arası savaşlara izin verdi ve bunu ok nefis bir şekilde oyuna aktardı. Oyuncular krallıklarını yaratıyor ve bu krallıklar altındaki savaş ılar savaşarak yeni topraklar fethediyor ve krallıkların sınırlarını genişletiyorlar. Genelde kalelerin kuşatılması ile bu toprakların genişletilmesi sağlanmış.

Aylık 13 Euro verilerek oynanabiliyor. Ayrıca para ile satın alıyorsunuz. Genelde krallıklar arası savaşlar mevcut ama Player vs Player ve Player vs Monster’da oyunda yapılabilen savaşlar da var. Tek başınıza gezmeniz ise sizin sonunuzu abuk hazırlayacaktır. Çünkü genelde her oyuncu ver her npc oyunda gruplar halinde dolaşıyor ve savaşıyor. Bu yüzden sizde bir an önce kendinize bir grup kurun yada bir gruba üye olup canınızı kurtarın. Genel yapı bu yönde ilerliyor ve oyunda olduk a ok Türk bulunuyor. Eski MMORPG’lerden fakat hala olduk a aktif oyuncusu var. Eski nesil MMORPG’ler arasında en iyi olarak bu yazımıza girdi. Eğer Türk’lerin bol olduğu ve sorunsuz oynayabileceğiniz ve orta ağı konu alan bir oyun istiyorsanız ve Ultima ilk deneyiminiz ise bu oyunu ok seveceksiniz.

Fiyat : 16,99$

Aylık : 12,95$

Site : http://www.camelotherald.com

Final Fantasy XI : Online

Final Fantasy dünyasını online ortamda ok kişiye paylaştıran oyun yaklaşık bir yıldır piyasada. İlk zamanlar gördüğü ilgiyi şimdi mumla arıyorlar fakat MMORPG piyasasında tabular abuk yıkılır ve yeni oyunlar da hep ok sevilir. World of Wardraft ve Everquest 2 ile olduk a gerilere düşen FF Online yine de FF fanatikleri i in güzel bir alternatif oluşturuyor. Oyundaki ama ; taraflar arasındaki savaşı kazanma ve kendi tarafını en iyi yapma. Bu yüzden bir ok şekilde savaş var. Guild, grup kişisel ve daha bir ok türde savaş bu oyunda bulunuyor. FF’de savaşta kadar yaratıcılık da önemli. Mesela bir guildin yada grubun savaş ihtiyacını karşılamak i in bir ok demirci veya tüccar alışıyor ve onlara destek sağlıyorlar. Bu yüzden üretim de FF’de olduk a önemli bir yere sahip.

Sırf savaş dolu ve FF evreninde ge en bir oyun istiyorsanız doğru yerdesiniz yoksa diğer yeni alternatiflere yönlenmeniz daha iyi olacaktır.

Fiyat : 64 YTL (Avaturk.com)

Aylık : 12,95$

Site: http://www.playonline.com/ff11us/index.shtml

Knight Online

Her şeyiyle bedava bir oyun olan Knight Online’da konu online savaşlar ve Orta Çağ’da ge iyor. Oyunda bir ok Türk bulunuyor ve Türk’ler tarafından yapılmış bir ok guild var. Oyunda İnsan veya Orc sınıfını se ebiliyorsunuz. Güzel grafiklerle bezenmiş oyunda yine grup sistemi var ve bir grup ile pvm yaptığınızda daha fazla exp puanı geliyor ve daha abuk Level atlayabiliyorsunuz.

Ko 50.Level’a kadar insanı sıkan bir oynanışa sahip. 50.Level’dan sonra ise bir ok şekilde savaşlara katılıyor, kuşatmalara gidiyor daha ayrıntılı ve daha düzenli bir mesleğe sahip olabiliyorsunuz. KO’da adından anlaşıldığı gibi herkes savaş ı bir karakter yaratıyor ve onu yönetiyor.

Sonu olarak BEDAVA bir oyun olduğu i in ok tercih eden olacaktır, ama paralı rakipleri karşısında yarışamayacağı aşikâr. Eğer isteğiniz ücretsiz olarak online dünya’yı yaşamak ise tercih edilebilir ama diğer ücretli alternatifler yanında ok sönük kaldığı bir ger ek.

Fiyat : Bedava download
Aylık : Bedava
Site : www.knightonlineworld.com

Yüze yakın oyun var piyasada irili ufaklı fakat bunlar i inde en ok göze batanlar en ok konuşulanlar bu oyunlar. A Tale in The Desert 2 ise listemizle farklı olması yüzünden girdi. Ayrıca beğeneceğinizi düşündüğümüz birka oyunu aşağıdaki listeye ekleyerek yazımızın sonuna gelelim. Eğer ger ekten başlamaya kararlıysanız birka kere okumadan se iminizi yapmayın. Şimdi diğer göze batanlar…

EVE Online

Eve dünyası, diğer online oyunlara nazaran en büyük evreni sunduğunu iddia eder. Eve evreninde yaşamını sürdüren insanlar, günün birinde eşitli portallardan ge erek evrenin dört bir yanına dağılır ve orada koloniler oluştururlar. Bir gün bu kapı patlar ve bir ok koloni uzayın derinliklerinde yalnız kalır. Sadece ok gü lü olanlar hayatta kaldığı i in 5 koloni varlığını sürdürebilmiş ve bunlar da bütünlüğü korumak i in barış yapmışlardır. Fakat bir gün uzaya yayılma abası verirlerken bu barış bozulmuş ve birbirlerine düşman olmuşlardır.

İşte oyunun hikayesi bu şekilde gelişiyor. Siz 5 taraftan birini se ip, hayatta kalma mücadelesi verirken bir yandan da barış sağlamaya alışıyorsunuz. Dolayısıyla olduk a güzel grafikli ve kendine bağlayan bir oyu ıkıyor karşımıza. Her ırk farklı bir işi daha iyi yapabilmekte. Böylece ırklar arasında dengeler sağlanabilmiş. Savaş ağırlıklı bir oyun ve PvP’yi destekliyor.

Sonu olarak eğer konusu sizi biraz ektiyse oynamayı deneyin. Pişman olmayacağınız güzel grafikli ve biraz eski bir oyun ama konu bakımından insanı sarıyor. Yine kü ük büt eyle oynayabileceğiniz oyunlar listesinin i inde ve gayet zevkli. Belli ırklardan sıkıldıysanız farklı ırkları ile sizi oyuna bağlayabilir.

Fiyat :19,95$

Aylık :14,95$

Site : http://www.eve-online.com

The Saga of Ryzom

Oyuncuların yeryüzündeki kaynakları bitirebileceği ve bazı zamanlarda kıtlık yaşanabileceği bir oyun. Çok eski zamanlarda ge iyor ve oyunda Dinozorlar bulunuyor. İlk ağdaki varolabilecek insanları temsil eden bir Fransız oyunu.

Fiyat : 49,99$

Aylık : 14,95$

Site : http://www.ryzom.com

Anarchy Online

Anarchy Online, bilim-kurgu temelli ilk online oyun dünyasıdır. Yapısı itibarı ile MMORPG olan Anarchy Online kendisinden önceki aynı tür oyunların tüm özelliklerini yapısında barındırmanın yanında gelecekte ge en ilk oyun olması büyük bir artısıdır. Gelişmelere göre yapılan questler ile halen oyuna zevk verilmeye alışılmakta. Karakterlerin ok eşitli bi imlerde yapılabilmesi ve ok değişik şekillerde karakterler yaratılabilinmesi, oyunu hala oynanabilir kılıyor. Ayrıca ok uzun zamandır oynayan Türk’lerde artık diğer oyunlara ge meye başladı. Miladını doldurmuş bir oyun olarak karşımızda fakat ücretsiz rakiplerinden hala üstün.

Fiyat : 9,95$

Promosyon : Expansion yüklenmezse 1 yıl bedava

Aylık : 12,95$

Asheron’s Call 2

Fiyat : 57 YTL (avaturk.com)

Aylık : 12.95$

Site :