Mafia Wars 2 Taktikler ve İpuçları

1

Başlangı
Bina bir mafya imparatorluğu kurabilmek bütün saflarını tek tek ge mek, para kazanmak ve sık sık etrafınızdakilere patronun kim olduğunu göstermektir. Bunun i in sizi parasal olarak destekleyecek işlere ihtiyacınız var.

Mahalleniz
Mahalleniz para ve kaynak üretimi i in ok değerli, bu yüzden her zaman savunmaya dikkat edin. Boş bırakırsanız iti sapığı doluşur.

Mafia Wars 2

Mafia Wars 2 'de en önemli gelir kaynağınız kumarhaneler. Kumarhane kurulduktan sonra otomatik olarak para kazandırmaya başlayacak.

Mafia Wars 2

Bir diğer gelir kaynağınız da iş iler tutup eşitli işlere el atmak. İş iler de tıpkı kumarhaneniz gibi zamanla size para kazandırmaya başlayacak. İşlerini bitirenleri tepesinde "Zzz" yazan aylaklar olarak kolayca farkedebiliyorsunuz. Bunları gördüğünüz gibi enselerine yapıştırıp yeni bir işle görevlendiriyorsunuz. Bu şekilde para kazanmanın kumarhaneye göre avantajı daha esnek ve kontrolün sizde olması, böylece acil harcamalarınız i in gereken parayı burdan sağlayabilirsiniz.

Mafia Wars 2
Püf Noktası: Eğer birden ok iş iniz varsa bir tanesine uzun bir iş verip darphane gibi para basmayı garantiye alırken, diğerlerini kısa işlerle görevlendirip ufak miktarda hızlıca para kazanabilirsiniz.
Mafya imparatorluğu hayaliyle herkese atar yaparken düşman edinmeniz ka ınılmaz. Bu yüzden sahip olduklarınızı korumanız ok önemli. Mesela banka ve depo belli bir miktar paranızı ve kaynağınızı soyulmaktan koruyabilir. Ayrıca bu binaların geliştirmelerini yapmanız saklama kapasitelerinde artış olarak size dönecektir. Fakat arada bu binaların kapasitelerini kontrol edin, yoksa bütün birikimlerinizin düşmanınızın eline ge tiğini görmek hoş bir tecrübe değil, denedik…
Mafia Wars 2
Veee… büyük yıldız, diva, sahnelerin vazge ilmez ismi… Enerji! Neredeyse her facebook oyununda klasikleşen enerji sistemi bu oyunda da ge erli. Yine zamanla kaybettiğiniz enerjiniz dolmaya başlayacak. Fakat enerjinizin zamanla dolmasını beklemek yerine bizim tavsiyemiz mahallenize enerji istasyonu kurmanız.
Mafia Wars 2
Mahallenizi genişletmek i in sokak itibarınız arttırmanız gerek. Bunu arkadaşlarınızdan hediye olarak isteyebilir veya görevlerdeki patronları hacamat ederek kazanabilirsiniz.
Görevler
Tabii ki Günah Şehri'nde belli bir yere gelebilmek i in bazı görevleri yerine getirmeniz gerekmekte. Hem ana görevler hem de yan görevleriniz olacak. Görevleri istediğiniz sırada tamamlayabilirsiniz. Görev yapmanız şiddetle tavsiye ederiz, ünkü görev tamamlamak hem ekstra ödüller almanızı hem de oyundaki yeni i eriklere hızlıca kavuşmanızı sağlar

Mafia Wars 2

Püf Noktası: Belli bir noktadan sonra görevlerinizin ikonlarınızı istediğiniz gibi sıralayabileceksiniz. Önemli görevlerin hep göz önünde olması gerektiğini hatırlatmaya gerek var mı?

İnsanlar kafalarında garip garip şekillerle mi geziyor? Hayır halüsinasyon görmüyorsunuz
Şehrin farklı bölgelerini gezerken dikkat etmeniz gereken bazı göstergeler var. Eğer bir karakterin kafasının üzerinde siyah balon ve sarı ünlem varsa şu anki görevinizle ilişkisi var demektir. Eğer sarı balon ve siyah ünlem varsa yeni bekleyen görevlere balıklama dalabilirsiniz demektir. Peki kurukafa işareti olan kırmızı balon görüyorsanız… Hmm yapmanız gereken şey önce "haydar" yanınızda mı ve silahınızda ne kadar mermi kalmış bunları kontrol etmek. Daha sonra da para ve tecrübe puanı i in ağız burun girmek.
Mafia Wars 2

Mafya olmanın güzelliklerinden biri de dövüşmeden de para toplayabilmeniz. Özellikle etrafta gezinen yayalar bu iş i in kolay hedefler, tabii benim midem sağlamdır ben yine öpleri kurcalamak istiyorum diyebilirsiniz. Bir de binaları soyabildiğinizi hatırlatmak isteriz ki hala öp kutularını kurcalamak istiyorsanız azminize hayran kalmakla birlikte ok yakın bir zamanda bu piyasada "Kirli" Joe olarak anılmaya başlayacağınızı haber vermek isteriz.
Mafia Wars 2
Nasıl bir mafyasınız bilemiyoruz tabii ki ama biz kesinlikle yaşlı teyzelerin yolunu kesip onları gasp etmenizi desteklemiyoruz. Hatta daha da ileri gidip kendi boyunuzda biriyle kapışsanıza diye laf atıp… tabii ki ka ıyoruz. (erkekliğin 10 da 9'u) Neyse efendim, arenalarda diğer oyuncularla kapışmak da başka bir gelir kaynağınız. Ve ola ki kazanırsanız -kazanmışsanız sevinmeyin muhtemelen rakibiniz biz değildik- kaybeden oyuncunun mahallesini soyabiliyorsunuz.
Mafia Wars 2
Püf Noktası: Yüksek seviyedeki arenalara gidebilmek i in önce onları haritada a manız gerek.

Başka bir oyuncunun mahallesindeyken onları bir kez daha mağlup etmeniz gerekecek, ee malum her horoz kendi öplüğünde öter. Ne var ki şanssız horozumuz yani rakibini zaten başkası tarafından soyulmuşsa tekrar dövüşmenize gerek kalmayacak. Mahallede binalara ve iş ilere saldırarak onları soymaya alışacaksınız. Aynı zamanda ekranın alt köşesinde zorluk hakkında fikir veren bir metre ıkacak. Durum şu ki eğer biri sizden önce bu oyuncuyu soymuşsa tekrar soymak daha da zor olacak.
Mafia Wars 2
Püf Noktası: Bizce tam soyulmamış binalarda şansınızı deneyebilirsiniz ama zaten yol ge en hanına dönmüş bir mahallede vakit ve enerji harcamanın manası yok.
Dövüş
Her türlü dövüşten önce doğru ekipmanı se meniz en önemlisi. Dövüş sisteminde en önemli faktör olmasa da ikincil faktör olarak taş-makas-kağıt sistemi ge erli, hali hazırda aşağıda ikamet etmekte olan ingilizce resimde birbirlerine üstünlükleri ve zayıflıkları gözüküyor. Pazaryerinden aldığnız en cicili bicili olmasının yanında saldırı ve savunma istatistikleri yüksek ekipmanlarla savaşa girmeniz sağlığınız a ısından tavsiye edilir.
Mafia Wars 2
Resmin Meali : Kritik Yumruk Gizlenme Kritik

Taş makas kağıt sistemi burada yaptığınız saldırıların isabet etmesi ve hatta kritik vuruş yapabilmenizi sağlıyor.
Sadece isabet şansı değil tabii ki ekstra getirileri de var

  • Critical (kritik) Rating: Kritik vurma yani fazladan hasar verme ihtimalinizi arttırır.
  • Punch (yumruk) Rating: Rakibinizin daha az hasar alma şansını düşürür
  • Stealth (gizlenme) Rating: Daha az hasar alma ihtimalinizi arttırır.
Püf Noktası: Ne yazık ki karşı tarafın silahlarının ne olduğunu kesin olarak bilemediğimiz i in dengeli kombinasyonları tercih etmeniz yararınıza olur.

Duble Püf Noktası: Eğer bir rakibinizi yenemiyorsanız bizce kasmayın ama iş inada bindiyse, dövüş sırasında rakibinizin elinden silahının grafiklerini atın hafızaya sonra pazaryerine gidip o silahın tipini, cinsini, neye karşı gü süz olduğunu bulun Beyin bedava, niye hamallık yapasınız?!

Mafia Wars 2

3. Püf Noktası: Eğer dövüş esnasında sağlık barınıza tıklarsanız para karşılığı canınızı doldurabilirsin. Bunu biliyordunuz. Peki bilmediğiniz şey kalan canınız ne kadar olursa olsun can doldurmanın bedeli toplam canınızın 2 katı. Yani toplam can puanınız 10 ise, dövüş sırasında kalan canınız 1 de olsa 9 da olsa 20 kağıda malolur.

Power – Up
Size dövüşte ekstra destek sağlacak Power-up'larınızı kullanmayı unutmayın. Ekranın sağ alt tarafından ulaşabilirsiniz. Fakat belli bir miktarda oldukları i in boşuna kullanmamaya alışın.

Mafia Wars 2