Kehanet Online Meslekler Rehberi

1

Kehanet Online Meslekler Rehberi

Meslek Öğrenimi

Oyun i erisinde meslek sahibi olarak malzemeler toplayabilir, işleyebilir ve üretebilir veya bunları satabilirsiniz. Meslekler sayesinde iksirler, silahlar, ekipmanlar, yemek ve daha pek ok şey üretebilir; bunları kullanabilir, satabilir veya hediye edebilirsiniz.

3 eşit meslek tipi vardır: toplayıcılık, işleyicilik, üretim. Bu meslekleri öğrenebilmek i in bu işin uzmanlarına gidip onlardan meslek öğreten kitapları alabilirsiniz. Bu ustaları Umut Şehrinde veya Kader Patikasında bulabilirsiniz.

Toplayıcılık:

3 eşit kaynak kullanılarak 3 adet toplayıcılık türü mevcuttur: Otacılık, Madencilik, Balık ılık. Meslek uzmanlarından alacağınız otacılık, madencilik veya balık ılık ile ilgili kitaplarla bu meslekleri öğrenebilirsiniz. Her karakter 2 adet meslek öğrenebilir ve öğrenilen meslek bir daha unutulamaz. Bu yüzden se im yaparken dikkatli olmanızı öneririz.

Toplayıcılık alanıyla ilgili bir meslek öğrendiğinizde o mesleği yapabilmek i in uygun olan ekipmanı da almanız gerekir. Örneğin otacılık i in orak, madencilik i in kazma, balık ılık i in olta gerekir. Ekipmanınızı edindikten sonra kaynağına gidip toplayıcılığa başlayabilirsiniz.

Balıkları deniz ve nehirlerden, madenleri kayalıklardan, otları ağa lık yerlerden bulabilirsiniz.

İşleme

Savaşlardan kazandığınız malzemeleri, hammaddeleri işleyebilirsiniz. İşlenmiş hammaddeler ok değerlidir.

İşleme yapabilmek i in oyuncular ilgili sertifikayı almakları gerekir. Oyuncunun edindiği yetenek yapacağı iş ile ilgili olacaktır. Örneğin bir şifacı şifalı bitkilerden ila yapmayı, demirciler demir eritmeyi ve aş ılar doğru malzemeleri karıştırmayı bilir.

İş i in özel ekipmanın olmadığı yerlerde süre başlatılamaz. Her köyde oyuncuların serbest e kullanabileceği 3 iş masası vardır: ila kasesi ve deney tüpü, örs ve ocak, mutfak malzemeleri ve tencere.

Üretim

Eğer kendinize bir şey yapmak isterseniz, ilk önce meslek ustasından üretim sertifikası almanız gerekmektedir. Oyuncu bir seferde yalnızca bir üretim yeteneği öğrenebilir. Şu anda, 4 tür üretim sertifikası mevcuttur: şifacı sertifikası, silah demirci sertifikası, zırh demirci sertifikası ve aş ı sertifikası.

Yukarıdaki sertifikalardan birini öğrendikten sonra, oyuncu bir üretim mesleği ve onun yeteneğini alabilir. İşlem sürecinde olduğu gibi, üretim de her istenildiği zaman yapılamaz. Bir şey üretmek i in öncellikle uygun ekipmanları ve özellikleri almak i in köyde bulunan bir alışma tezgahına gitmeniz gerekir. Tecrübe, sürekli işlem ve üretim ile üretim seviyesini yükseltmek ve sonunda üretim ustası olmak i in hızlandırılabilir.