Kehanet Online Luluanta Tam Sınıf Rehberi

1

Kehanet Online Luluanta Tam Sınıf Rehberi

GİRİŞ

Luluantalar, sevimli görünüşlerinin arkasında aslında büyük bir gü barındırıyorlar.Bu gücü, henüz ilk seviyelerde bile anlayabiliyorsunuz.Durum ve yetenek puanları doğru kullanıldığında, doğru anahtarlar alındığında, doğru hizmetkar se ildiğinde, doğru stratejiler uygulandığında ölümcül bir karakter olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Durum Puanlarının Verilmesi

Başlangı puanlarını baz alarak 2 farklı se enek sunacağım sizlere.Bunlardan birini se ebilirsiniz.

4 zeka 1 dayanıklılık arada bir birka bilgelik (örneğin 2-3 level da bir ) veya 3 zeka 1 dayanıklılık 1 bilgelik.

Herkes farklı yol haritası izebilir kendine tabiki.Ancak bunlar en uygun iki se enek diyebiliriz.Ben yine de ilk se eneği uygularsanız memnun kalacağınızın garantisini veriyorum.

Gelelim Luluantanın Temel Yeteneklerine ve Onların Özelliklerine;

Büyülü Ok: Meslek se imine kadar en ok kullanacağımız yeteneğimiz Büyülü Ok yeteneğidir.Özellikle ilk seviyelerde, slotlara seri bir şekilde hasar vermemizi sağlıyor.

Zihin Şoku: Zihin şoku Luluantanın temel alan yeteneği.Belirli bir alan i erisindeki slotlara hasar vermemizi sağlıyor.

Koruyucu Melek:Koruyucu Melek, son derece önemli bir yetenek.Hatrı sayılır bir şekilde fiziksel savunmamızı arttırıyor.Ayrıca özelliklerimizin her birini ( Gü ,dayanıklılık, bilgelik, zeka, eviklik ) maksimum 4 arttırıyor.

Diriltme: 2 saniyede bir belirli oranda canımızı doldurmamızı sağlayan yeteneğimiz.Verdiğimiz her seviyeye göre, canımızı yenileme oranı artıyor.

İyileştirme: Diriltme yeteneğine oranla büyü yapma süresi biraz uzun.Fakat canımızı belirli miktarda anında doldurmamızı sağlıyor.Anlık pot basmak gibi..Fakat dediğim gibi büyü yapma süresi, diriltmeye göre biraz daha uzun.

Yavaşlatma : Rakibimizin hareket hızını henüz ilk seviyesinde bile %40 düşürmemizi sağlayan yeteneğimiz.Ancak ben bu yeteneğin, 30 olduktan sonra a ılması gerektiği kanaatindeyim.Çünkü her slotu önce yavaşlatıp sonra kesmek mantıklı değil.Daha ok Oko sisteminde işimize yarayacak bir yetenek.

Büyü yenileme : Pasif yeteneklerimizden biri.Oturur pozisyondayken Bp mizin sürekli artmasını sağlıyor.Şahsi görüşüme göre kesinlikle son seviyeye kadar verilmeli.

Büyü gü lendirme: Büyü saldırılarımızın gücünü arttıran pasif yeteneğimiz.

Bilgelik: En yüksek Bp seviyemizi arttıran pasif yeteneğimiz.

Luluanta İ in Uygun Hizmetkar ve Uygun Anahtar

Luluanta i in en uygun hizmetkar kaplumbağadır.Yüksek canı ve defansı ile luluantanın önünde tank görevi görür ve gerek slotlara karşı gerekse boss lara karşı luluantanın işini kolaylaştırır.

Luluanta i in düşünce anahtarı ile karanlık anahtar uygundur.İkisinden birini tercih etmenizi öneririm.

Luluanta karakterinin sınıfları papaz ile sihirbaz.Şimdi bu iki sınıfı inceleyelim;

PAPAZ

Papaz i in oyunun en önemli karakteri diyebiliriz.Papaz, takım arkadaşlarına ve kendine 1200 Yp, %25 hız, %35 defans verebilen, ölen arkadaşlarını kaldırabilen, yüksek miktarda yp yenileyebilen ok yönlü bir karakterdir.Bunlara ek olarak Oko sisteminde, savaşlarda, tek başına seviye atlama konusunda ok büyük bir yardımcısı / yardımcı yeteneği var papazın.Yeteneğimizin ismi ise hale bombası.

Durum Puanlarının Verilmesi

3 zeka 1 bilgelik 1 dayanıklılık en ideal olanıdır.Bu sisteme göre verirseniz en ufak sorun yaşamazsınız.Ancak 4 zeka 1 bilgelik ok nadiren dayanıklılık veya 4 zeka 1 dayanıklılık ok nadiren bilgelik verenlerde var.Herkesin kendi tercihidir.

Papazda bu puanların orantılı olması daha iyi olur.Örneğin, bilgeliği ve dayanıklılığı 35-40 gibi yapıp bırakabilirsiniz.Ondan sonra sürekli zeka vermeniz daha uygundur.

Papazın Yetenekleri;

Luluantanın temel yeteneklerine ek olarak aşağıdaki yetenekler mevcut;

Hale Bombası: Hi kuşku yokki papazın en önemli yeteneği.Bu yetenek olmasa papaz kendini savunabilecek bir karakter olmazdı.Bir ok yeteneğe göre hızlı bir şekilde, yüksek miktarda hasar vermemizi sağlıyor.Tek başına seviye atlama konusunda en ufak problem dahi yaşamamanızı sağlayacak bu yetenek.Ayrıca, Oko da ve savaş alanında size ok büyük avantaj sağlayacaktır.

Yaşam Gü lendirme :En yüksek yp miktarını arttırmamızı sağlayan yeteneğimiz.Son seviyeye kadar verilirse 1200 yp arttırıyor .Kesinlikle son seviyeye kadar vermenizi öneririm.

Büyü gücü gü lendirme : En yüksek Bp seviyesini arttırmamızı sağlıyor.Maksimum 800 arttırabiliyoruz Bp seviyemizi.

Rüzgarın Kanatları: Kendimize ve takım arkadaşlarımıza %25 hız vermemizi sağlayan yeteneğimiz.Çok yararlı bir yetenek.

– Kutsal Işık: Bu yetenek etrafınızdaki agresif slotların size olan düşmanlıklarını azaltmanızı sağlıyor.Böylece agresif slotların arasından daha rahat ge ebiliyorsunuz.

– Tek Elli Çeki Ustalığı: Bu yetenek elinizde eki varken, fiziksel ve büyüsel saldırılarınızı arttırmanızı sağlıyor.Ancak şunu belirteyim, eki papaza tek başına seviye kasarken uygun değil.Tek başınayken ve Oko i in asa kullanması daha uygun.

Büyü Yeteneği: Her türlü zararlı etkiyi kaldırmamızı sağlıyor.Örneğin, bir şaman zehir attı.Bu yeteneğimiz sayesinde zehrin etkisinden kurtulabiliyoruz.

Ölü Kaldırma : Ölen takım arkadaşlarımızı kaldırmamızı sağlıyor.

Karanlık Koruma: Karanlık element savunmasını arttıran yeteneğimiz.

Kutsanmış Saldırı: Işık elementi hasarını arttırmamızı sağlıyor. 40. Seviyeden sonra a ılması gerektiğini düşünüyorum.Hale bombası yeteneğimizin etkisini hatrı sayılır bir şekilde arttırarak, slotlara daha yüksek hasar vermemizi sağlıyor.

Kör Edici Işık: Karanlıkta saklanan düşmanları ortaya ıkarıyor.Görünmez olarak size yaklaşan bir suikast i varsa onu görünür hale getirebiliyorsunuz.Bu yeteneğin ne kadar gerekli olup olmadığı tartışılır =).

Not: Papaz eki kullanırsa, asaya göre daha yüksek bir yp yenileme yüzdesine sahip olur.Tek elli eki ustalığı da son seviyedeyse yüksek miktarda yp yenileyebilirsiniz.

Not2:Anahtarınız yüksek seviyeye ulaştıktan sonra, başta se tiğimiz anahtara ilave olarak su anahtarı alıp, onu kasabilirsiniz.

Papazın Rolü

Papaz tahmin edebileceğiniz gibi savaşlarda en ön safta yer alabilecek bir karakter değil.Arkada kalarak takım arkadaşlarını desteklemesi gereken bir karakter.Ancak yinede son vuruşlar i in uygun olduğunu söyleyebiliriz.Bunun yanı sıra seviye atlama konusunda, zindanlarda, normal slotlarda partiler i in en önemli karakterdir.Mutlaka bir papaza ihtiya duyulur.

Sizde eğer ben destek karakterine sahip olmak istiyorum, aranan oyuncu olmak istiyorum diyorsanız, papaz tam size göre bir sınıf.Ancak daha ok saldırı konusunda ön planda olmak istiyorsanız, benim işim düşmanlarıma korku salmaktır diyorsanız size uygun olan sınıf sihirbazdır.

SİHİRBAZ

Sihirbaz tüm karakterler i inde en yüksek hasar yüzdesine sahip olan karakterdir.Bir sihirbaz yeteneklerini doğru kullanırsa, canı gitmeden rakiplerini rahatlıkla yere serebilir, düşmanlarının korkulu rüyası olabilir.

Durum Puanlarının Verilmesi

Sihirbaz mümkün olduğunca zekaya vermelidir.Dayanıklılığınız 25, bilgeliğiniz de 20 – 25 arası ise, bundan sonra gelecek tüm durum puanlarını zekaya vermenizi öneririm.Eğer silahınız da iyiyse inanın ne kadar yüksek hasar verdiğinize / verebileceğinize kendiniz bile inanamayacaksınız =).

Sihirbazın Yetenekleri;

Luluantanın temel yeteneklerine ek olarak aşağıdaki yetenekler mevcut;

Ateş Oku: Maksimum seviyeye kadar verildiğinde %756 lık ateş elementi hasarı vermenizi sağlıyor.Gü lü bir yetenek.

Alev Topu: Bu bir alan yeteneği.Alev topu atarak alan i indeki slotlara hasar vermemizi sağlıyor.

Buz Oku: Maksimum seviyeye kadar verildiğinde %756 lık su elementi hasarı vermenizi sağlıyor.Bu yeteneği öneririm.Çünkü bunu a ınca dondurucu isimli yeteneğimizi de a abiliyoruz.

Dondurucu : Hedefimizi dondurmamızı sağlıyor.Çok önemli bir yetenek.Maksimum seviyeye ıkarıldığında 12 saniye boyunca hedefimizi hareketsiz bırakabiliyoruz ve bu süre i inde rahatlıkla öldürebiliyoruz.

Tuzak Kurma: Maksimum seviyeye ıkarıldığında %756 lık toprak elementi hasarı vermemizi sağlıyor.

Toprak Yarma: Bu yetenek sayesinde rakibimize hem hasar veriyoruz hemde uyuşukluk etkisi sayesinde rakibimizi hareketsiz bırakma ihtimalimiz bulunuyor.

Rüzgar Oku: Maksimum seviyeye ıkarıldığında rakibimize %756 lık rüzgar türü hasar vermemizi sağlıyor.Bu yetenekte önemli bir yeteneğimiz.Bu yeteneği a tıktan sonra Kasırga yeteneğini de a abilirsiniz.

Kasırga: Güzel ve etkili bir alan yeteneği.Rakiplerimizin saldırı hızını, hareket hızını verdiğimiz puanla orantılı bir şekilde düşürüyor.Ayrıca belirli oranda hasarda veriyor.

Uzun Değnek Ustalığı: Fiziksel ve büyüsel saldırılarımızı gü lendiren pasif yeteneğimiz.

Ruh Değiştirme: Kendi yaşam puanlarınızın bir kısmını alarak yerine büyü gücü veren yeteneğimiz.

Plan Yapma: Hi kuşku yokki sihirbazın en kritik öneme sahip yeteneği.2. seviyeye ıkardığımızda büyü yapma hızımızı %65 arttırıyor.Bu yetenek sayesinde özellikle teke tek mücadelelerde rakiplerinizi kolaylıkla alt edebileceksiniz.

Not: Elinizde bulunan anahtarı maksimum seviyeye ıkardıktan sonra, su anahtarı alarak kasabilirsiniz.

Sihirbazın Rolü;

Sihirbaz, arkasına bir papaz desteği alırsa savaşlarda en ön safta rahatlıkla yer alabilecek bir sınıf.Papaz desteği almış bir sihirbazın karşısına tek başınıza ıkarsanız, yapılabilecek en kötü hatayı yapmış olursunuz =).Oko sisteminde ve savaşlarda ok büyük başarı elde etmenizi sağlayabilir sihirbaz.
Düşmanlarınızın korkulu rüyası olmak istiyorsanız, sihirbaz tam size göre bir sınıf.

Not: Luluantanın temel yeteneklerinden olan koruyucu melek yeteneği, sihirbazda maksimum 3’e kadar verilebiliyor.Bu size %20 fiziksel defans verir.Papazda ise 6’ya kadar verilebiliyor ve %35 defans sağlıyor.