Kehanet Online Baslangic Rehberi

1

Kehanet Online Baslangic Rehberi

Hedef Se me

Diğer oyunculara, OOKlere, canavarlara veya kendinize sol tıklayarak hedef se ebilirsiniz.

Hedef Kitleme

Tab tuşuna basarak en yakındaki canavara kilitlenebilirsiniz. Böylelikle hemen canavara kilitlenip saldırabilirsiniz. Ctrl + Tab ile de en yakın OOK'yi se ebiliriniz.

Seviye Atlama

Her seviye atladığınızda 5 temel özellik arttırma puanı elde edersiniz. Bu 5 puanı gü , eviklik, zeka, bilgelik ve dayanıklılık özelliklerine dağıtabilirsiniz.

Sınıf Seviyesi Atlama

Her sınıf seviyesi atlayışınızda 1 adet yetenek puanı kazanırsınız. Bu puanı yeni bir yetenek öğrenebilmek veya bildiğiniz bir yeteneği gü lendirmek i in kullanabilirsiniz.

Fare ile Hareket Ettirme

Ekranda gitmek istediğiniz yere sol tıklarsanız karakteriniz tıkladığınız noktaya gider.

Klavye ile Hareket Ettirme

W, A, S, D tuşlarını kullanarak da karakterinizi hareket ettirebilirsiniz.

W = İleri
A = Sol
S = Geri
D = Sağ

Ara yönlere gitmek i in de iki tuşa aynı anda basabilirsiniz. Örneğin ileri sol yönünde gidecekseniz W ile A tuşlarına aynı anda basılı tutun.

Normal İmle

Genellikle fare imleciniz normal durumdadır.

Saldırırkenki İmle Durumu

İmleci saldırılabilir bir nesneye yönelttiğinizde imle değişerek Saldırı Moduna girer.

Büyü İmleci

Özellikle belli bir alanı kapsayan bir büyü yapacağınızda, imle büyü moduna girer.

Dokunma Modu

İmleci maden, bitki, balık, ge it gibi dokunulabilen objelere getirdiğinizde imle değişir.

Yazı Yazma Modu

Yazı yazmak i in yazı barına tıkladığınızda imle değişir.

Diyalog Modu

Bir karakterle konuşacağınız zaman imle değişir.

Etrafa Bakma

Farenizin sağ tuşuna basılı tutup oynatarak evrenize göz atabilirsiniz. Bunu yaparken karakterinizin pozisyonu değişmez. Farenizin topunu evirerek aynı zamanda uzaklaşıp yakınlaşabilirsiniz.

Topu İleri Çevirme: Görüntüyü yaklaştırır.
Topu Geriye Çevirme: Görüntüyü uzaklaştırır.

Kısayol Etkileşim Tuşu

Kısayol Etkileşim Tuşu "Q"nun ü işlevi vardır: Saldırı, Konuşma, Takip. Bu kısayol tuşu ile oyuna olan hakimiyetiniz ok daha kolaylaşır.

Düşmana kilitlenmişken Q'ya basarsanız saldırırsınız.
Herhangi bir OOKye kilitlenmişken Q'ya basarsanız onunla konuşursunuz.
Başka bir oyuncuya kilitliyken Q'ya basarsanız onu takip edersiniz.

OOK'lerden eşya ve ekipman alıp satmak i in OOK'lerle etkileşime girmeniz gerekir.

Hızlı Satın Al: Satın almak istediğiniz eşyaya ift tıklayarak onu hızlı satın alabilirsiniz.

Hızlı Sat: Çantanızdaki eşyaya ift tıklayarak hızlıca satabilirsiniz. Eşyanızın satış fiyatı aldığınız fiyattan her zaman düşük olur.

Hızlı Toplu Alım: Bir eşya üzerinde sol tık ile Alt tuşlarına aynı anda bastığınızda önünüzde bir hesap makinesi belirir. Böylelikle buraya miktarı girerek toplu alım yapabilirsiniz.

Etkileşime girmek istediğiniz oyuncuya sol tıklayabilirsiniz. Ayrıca sağ tıklayarak oyuncu ile yapabileceğiniz işleri görebilirsiniz.

Ticaret Yapma

Ticaret yapacağınız oyuncuya sağ tuşla a ılan menüden istek gönderiniz. Satmak istediğiniz eşyayı a ılan verilecekler penceresine sürükleyin ve Eşyaları Kilitle tuşuna basınn. Her iki taraf da ticareti kabul ederse Onay tuşu yanıp sönecek. Onay tuşuna basıp ticareti yapıp sonlandırabilirsiniz.

İki taraf da eşyaları kilitlediğinde bir taraf Onay'a basar ve diğer taraf basmazsa 1 dakikalık saya belirir. 1 dk i inde diğer taraf da onay vermezse işlem iptal olur.

Kısayol Çubuğu

Çok kullandığınız yeteneklerinizi ve eşyalarınızı kısayol barına sürükleyin. Böylelikle sürüklediğiniz kareye denk gelen kısayol tuşuna basarak bunları anında kullanın. Ön tanımlı kısayol tuşları f1 ile F10 arasıdır.

Sistem menüsünde klavye ayarları kısmından kısayolları istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Her bir karakterin, düşmanın ve OOK'nin kafalarının üstündeki isimler farklı renklerdedir.

Normal Oyuncular = Sarı

Taarruz Ortaklarınız = A ık Mavi

OOK = Yeşil

Sizden 5 seviye yukarıda olan düşman = Kırmızı

Sizden 1 – 4 seviye yukarıda olan düşman = Koyu Turuncu

Sizinle aynı seviyedeki düşmanlar = Turuncu

Sizden 1-4 seviye aşağıdaki düşmanlar = A ık Sarı

Sizden 5-9 seviye aşağıdaki düşmanlar = Beyaz

Sizden 10 seviye aşağıdaki düşmanlar = Gri

Almak istediğiniz aksesuarları, silahları ve diğer giyilebilir eşyaları üzerinizde deneyebilirsiniz.

Eşya Deneme:

Ctrl tuşuna basılı tutarak istediğiniz ekipmana tıklayın ve üzerinizde nasıl göründüğünü görün.
Ekipmana sağ tıklayıp "Dene"ye tıklayarak da deneme yapabilirsiniz.

Seviyesi sizden yüksek ekipmanları da deneyebilirsiniz.