Elder Scrolls V: Skyrim rehberi Tam Çözüm

Elder_Scrolls_V_Skyrim_Logo

Elder Scrolls V: Skyrim rehberi Tam Çözüm

Elder_Scrolls_V_Skyrim_Logo

KARAKTER YARATMA VE IRK SEÇİMİ

Skyrim’de se ilebilir durumda tam 10 ırk bizleri bekliyor. Her bir ırkın kendine özel gü leri ve skill bonusları var. Irklar genel olarak ü e ayrılıyor; İnsan, Elf, Yaratık.

Gelin merceğimizi elimize alalım ve Tamriel sakinlerimizi detaylı bir şekilde inceleyelim.

A)İnsan Irkları:

1. Nord:

Ana yurtları Skyrim olan cesur savaş ılardır. Aynı zamanda Tamriel’e ayak basan ilk insanlardır. En büyük kahramanları Tamriel’i fetheden Tiber Septim’dir. Septim’lerin soyu Martin Septim ile sona ermiştir (Bkz. TESIV:Oblivion). Genel olarak savaş ı sınıfıdırlar.

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm

Yetenek: Buz (Frost) büyülerine karşı %50 dayanıklılık.

Özel Gü : Battlecry. Düşmanın 30 saniyeliğine savaştan ka masına neden olan bir büyüdür. Günde bir kez kullanılabilir.

Yetenek Bonusları: (+10) Two Handed ve (+5) Block, Light Armor, One Handed, Smithing, Speech.

2. Imperial:

Cyrodiil’den gelen Imperial’ler, Nord’larla kanlı bı aklıdır. Sebep ise Skyrim Kral’ının bir Nord tarafından (U. Stormcloak) öldürülmüş olmasıdır. Ticarette, savaş sanatlarında usta insanlardır.

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm2

Yetenek: Imperial Luck. Imperialler sandıklarda daha fazla para bulurlar.

Özel Gü : Voice of the Emperor. Etkileşimde bulunduğu kişileri etkilemesini sağlar. Günde bir kez kullanılabilir.

Yetenek Bonusu: (+10) Restoration ve (+5) Block, Destruction, Enchanting, Heavy Armor, One-handed.

3. Breton:

High Rock’da yaşayan Breton’lar, kıtanın en iyi defans büyücüleridir. Yıkım büyülerine karşı durma konusunda Altmer’lerden ok daha başarılıdırlar.

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm3

Yetenek: %25 Büyü Koruması

Özel Gü : Dragonskin. Büyü hasarı almaz ve düşman büyüsünün manasının %50’sini emer. Günde bir kez kullanılabilir.

Yetenek Bonusu: (+10) Conjuration ve (+5) Alchemy, Alteration, Illusion, Restoration, Speech.

Ekstra Büyü: Conjure Familiar. Sizinle savaşması i in kurt hayaleti ağırırsınız.

4. Redguard:

Hammerfell’den gelen bu savaş ı ırk, hızı ve dayanıklı yapısıyla nam salmıştır.

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm4

Yetenek: Zehirlere karşı %50 dayanıklılık.

Özel Gü : Adrenaline Rush. Stamina’nın, altmış saniyeliğine yirmi beş kat hızla dolmasını sağlar. Günde bir kez kullanılabilir.

Yetenek Bonusu: (+10) One-handed ve (+5) Alteration, Archery, Block, Destruction, Smithing.

B) Elf Irkları

1. High Elf (Altmer):

Skyrim’de pek sevilmeyen uzun boylu ve sarımsı cilt rengine sahip saf-büyücü ırkıdır. TES oyunlarında büyücü olarak en ok tercih edilen sınıftır.

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm5

Yetenek: (+50) Magicka. (Başlangı ta ekstra stat puanıyla gelen tek ırktır.)

Özel Gü : Highborn. Magicka, 60 saniyeliğine 25 kat hızlı dolar. Günde bir kez kullanılabilir.

Yetenek Bonusları: (+10) Illusion ve (+5) Alteration, Conjuration, Destruction, Enchanting, Restoration.

Ekstra Büyü: Fury. 6. seviyeye kadar olan tüm yaratık ve insanlar, büyüye maruz kalınca kontrolünü kaybedip, evresine saldırır.

2. Wood Elf (Bosmer):

Valenwood ormanlarında yaşayan Bosmer'lar, Tamriel'in en iyi ok ularına sahiptirler. Hırsız rolleri i in bi ilmiş kaftanlardır. Benim de TES evrenindeki favori ırkımdır.

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm6

Yetenek: Zehir ve hastalıklara karşı %50 daha diren lidirler.

Özel Gü : Command Animal. Çevredeki tüm hayvanlar, 60 saniye boyunca düşmanlarınıza saldırır. Günde bir kez kullanılabilir.

Yetenek Bonusları: (+10) Archery ve (+5) Alchemy, Light Armor, Lockpicking, Pickpocket, Sneak.

3. Dark Elf (Dunmer):

Morrowind'den gelen büyük savaş ılar ve büyücüler olan Dunmer'lar, diğer elf ırkları gibi Skyrim'de pek sevilmezler. Hatta Windhelm halkı, onları Thalmor casusluğuyla bile su lar. Oyundaki her röle kusursuz bir bi imde adapte olabilirler.

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm7

Yetenek: Ateşe karşı %50 dayanıklılık.

Özel Gü : Ancestor's Wrath. Atalarının gü lerini kanlarında taşıyan Dunmer halkı, ateşten bir büyü aurası yaratabilir ve 60 saniye boyunca yakındaki tüm düşmanlara 8p/sn. hasar verebilirler. Günde sadece bir kez kullanılır.

Yetenek Bonusları: (+10) Destruction ve (+5) Alchemy, Alteration, Illusion, Light Armor, Sneak

Ekstra Büyü: Spark. Düşmana uygulandığı süre i inde 8p/sn. şok hasarı verir.

4. Orc (Orsinium):

Son elf ırkımız olan orclar, son derece sevimli dişlere ve hoşgörülü bir yapıya sahiptirler. Skyrim'de kendi kalelerinde yaşayan orclar, ticaret haricinde şehirlere pek uğramazlar. Markhart demircisi Ghorza gra-Bagol, tek istisnadır. Orklar dayanıklı savaş ılardır ve diğer savaş ı ırklarının aksine büyücü rollerinde de başarılıdırlar.

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm8

Yetenek: Yok.

Özel Gü : Berserker Rage. Alınan hasarı yarıya indirir ve saldırıyla verilen hasarı iki kat arttırır. 60 saniye sürer ve günde bir kez kullanılabilir.

Yetenek Bonusları: (+10) Heavy Armor ve (+5) Block, Enchanting, One-handed, Smithing, Two-handed.

Özel Statü: Blood-Kin. Orcların yerleşim bölgelerine rahat a girip ıkabilirler. Diğer ırklar, Formaster Fingers görevini yapmadan orc kalelerine giremez.

C)Yaratık Irkları

1. Argonian:

Black Mash'ın bataklıklarında yaşadıkları düşünülen Argonianlar, insan ile kertenkele arasında kalan bir görünüme sahiptirler. Kertenkelelerin sıra dışı yenilenme özelliklerine sahiptirler.

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm9

Yetenek: Hastalıklara karşı %50 dayanıklıdırlar ve su altında nefes alabilirler.

Özel Gü : Sağlıklarını on kat hızla yenileyebilirler. Bu özellik günde sadece bir kez kullanılabilir.

Yetenek Bonusları: (+10) Lockpicking ve (+5) Alteration, Light Armor, Pickpocket, Restoration, Sneak.

2. Khajiit:

Skyrim de olduk a az sayıda olan Khajiit'ler kaplan ile insan arasında bir görünüme sahiptirler. Yüksek hareket kabiliyetleri vardır. Skyrim şehirlerine giriş izinleri yoktur. Nord'lar, onları güvenilmez bulurlar. Ülkede, ticaret karavanlarında ve bazı haydut kamplarında görülürler. Hırsız, suikast ı ve savaş ı rollerinde başarılıdırlar.

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm10

Yetenek: Silahsız dövüşlerde pen elerini kullanarak (+15) hasar verebilirler.

Özel Gü : Night Eye. 60 saniyeliğine karanlıkta görme yetisi kazanırlar. Günde bir kez kullanılabilir.

Yetenek Bonusları: (+10) Sneak ve (+5) Alchemy, Archery, Lockpicking, Pickpocket, One-handed

ROLLER VE KARAKTER GELİŞİMİ

Skyrim'i diğer rol yapma oyunlarından farklı kılan, kendine has bazı özellikleri var. TES oyunlarında gelenek olduğu üzere, herhangi bir tecrübe puanı artırımı bulunmaz. Siz neyi kullanırsanız, neyin üzerinde uzmanlaşmayı se erseniz, o yeteneğiniz gelişir. Tecrübe puanına değil, ger ek tecrübeye dayanan sistem, hem oyunlara farklı bir hava katıyor, hem de oyun deneyimini doyumsuz kılıyor. Skyrim ile beraber bur lar ve meslekler kaldırıldı ve özgürlük konusunda ipler daha bir koptu.

Skyrim'i oynamayan bir ka kişi i in kısaca özet ge eyim: RPG oyunları ve DVO'ların aksine, Skyrim'de bir şeyleri öldürüp ya da görev yapıp tecrübe puanı kazanamazsınız. TES oyunları yetenek sistemi üzerinden ilerler. Belli bir yeteneği kullandık a -mesela Illusion- o yetenek üzerinde seviye atlarsınız. Level (seviye) atlamak i inse, belirtilen sayıda yetenek seviyesi aşmanız gerekir. Eski TES oyunlarında, meslek ve bur se imleriyle arttırmanız gereken yetenekler belliyken, ana prensibi sınırsız özgürlük olan Skyrim'de herhangi bir sınırlamanız yoktur.

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm11

Kitaplar, eğitmenler ve tecrübe yoluyla tüm yeteneklerinizi arttırabilir ve Level atlayabilirsiniz. Meslekler gidince oyunun ruhunun ka acağını düşünmeyin sakın! Skyrim'in her yeteneği özelleştiren perk sistemi vardır. Her Level'da bir tane kazandığımız değerli perk puanlarımız, meslek belirlemede önemli ara lardır. Örnek olarak, Assassin's Blade perkine bir puan vererek, han er ile yaptığımız gizli saldırılarda 15 kat hasar bonusu kazanırız.

Skyrim'in yeni sistemi, karakter yaratmada oyuncuyla eşsiz imkanlar sunuyor. Doğru bir şekilde dağıtılan perk puanlarının savaş ı, büyücü ve hırsız meslekleri arasında esnek ge iş imkanı sağladığını da unutmayın.

Şimdi size kendi oyun tecrübelerime dayanarak en doğru karakter se imlerini anlatacağım. Bu se imleri internet yada başka bir kaynaktan yararlanarak değil, tamamen kullandığım karakterler üzerinden anlatacağım. TESV:Skyrim’e yeni başlayacak oyuncular i in bilgilendirici bir i erik sağlarken, tecrübeli TES oyuncuları i in deneyimlerini arttıracak ipu larını anlatacağım.

Not: Perk dağılımlarını en yararlı gördüğüm özellikler üzerinde yaptım. Sonu ta hi kullanmayacağınız veya faydasız bir perk işinize yaramayacaktır. (Eğer o perkleri de kullanmak istiyorsanız opsiyonel olarak dağıtabilirsiniz.)

1. Savaş ı Sınıfı (Gereken toplam perk sayısı: 45)

En uygun ırklar: Nord, Orc, Redguard, Imperial

Eğer sadece savaş becerilerinde ustalaşmayı istiyorsanız, öncelikli olarak silah se iminizi doğru yapmalısınız. Two-Handed ve One-Handed yeteneklerinden birini geliştirmeyi tercih edin. İkincil silah olarak da ok ulukta uzmanlaşın. İkincil savaş yeteneği her rol i in önemlidir. Zorlu durumlarla başa ıkmanıza yardım eder. Mesela yere inmemekte direnen bir ejderhayı savaş baltasıyla öldüremezsiniz. Zırh se imini Heavy Armor’dan yana kullanın. Bu tarz bir karakter büyüye karşı diren siz olacağından, mutlaka tılsım se imlerini büyü diren lerine göre yapın.

Not: (Ana Silah) olarak belirtilen iki yetenekten sadece birini se in.

Two Handed- (Ana Silah)

Barbarian (5/5): Two-Handed silahlarla iki kat daha fazla hasar verirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 80.

Champion Stance: Power ataklarınız %25 daha az stamina yer. Gereken yetenek seviyesi 20.

Devastating Blow: Durur halde yaptığınız power ataklarda %25 hasar bonusu kazanırsınız. Ayrıca düşmanın kafasını u urma şansına sahip olursunuz. Gereken yetenek seviyesi 50.

Great Critical Charge: Koşarak yaptığınız power ataklarda iki kat kritik hasar verirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 50.

Sweep: Yana doğru power atak yaptığınızda evrenizdeki tüm düşmanlara hasar verirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 70.

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm12

Oyundaki ü Two-Handed silahı Battleaxe, Warhammer ve Great Sword’ur. Hangisini kendinize yakın görüyorsanız onu se in. Bu ü silahın hasarına katkıda bulunan perklerden birini se in ve puanları ona yatırın.

Deep Wounds (3/3):
Great Sword ile yapılan saldırılarda %20 daha fazla kritik hasar verirsiniz. Gereken yetenek puanı 90.

Limpsplitter (3/3): Battle Axe ile yapılan saldırılarda kanama hasarı sağlar. Düşman siz vurduktan sonra da sağlık kaybetmeye devam eder. Gereken yetenek seviyesi 90.

Skullcrusher (3/3): Warhammer ile yapılan saldırılarda zırhın %75’ni görmezden gelirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 90.

One-Handed (Ana Silah)

Armsman (5/5): One-Handed silahlarıyla iki kat daha fazla hasar verirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 80.

Fighting Stance: Power ataklarınızda %25 daha az stamina harcarsınız. Gereken yetenek seviyesi 20.

Critical Charge: Koşarak yapılan power ataklarda iki kat kritik hasar verirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 50.

Savage Strike: Dururken yapılan power ataklarda %25 hasar bonusu ve düşmanın kafasını u urma şansı kazanırsınız.

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm13

Oyundaki ü One-Handed silahı Sword, War Axe ve Mace'dir (Dagger'lar da One-Handed sayılırlar fakat perkleri başka bir yetenek ağacındadır.)

Bladesman (3/3): Kılı la yapılan saldırılarda %20 şansla kritik vurursunuz. Gereken yetenek seviyesi 90.

Bone Breaker (3/3): Gürzle yapılan saldırılarda düşman zırhının %75'ni görmezden gelirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 90.

Hack and Slash (3/3): Savaş baltasıyla yapılan saldırılarda kanama hasarı sağlar. Düşman siz vurduktan sonra da sağlık kaybetmeye devam eder. Gereken yetenek seviyesi 90.

Heavy Armor

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm14

Juggernaut (5/5): Zırh puanını %100 artırır. Gereken yetenek seviyesi 80.

Well Fitted: Eğer tüm zırhınız Heavy-Armor’dan oluşuyorsa (Kalkan dahil değil), %25 zırh bonusu kazanırsınız. Gereken yetenek seviyesi 30.

Tower of Strength: %50 şansla saldırılar karşısında sendelemezsiniz. Gereken yetenek seviyesi 50.

Matching Set: Eğer zırh par alarınızın hepsi aynı sete aitse (Full Steel Armor mesela), %25 ek zırh bonusu kazanırsınız. Gereken yetenek seviyesi 70.

Block- (Two-Handed kullananlar i in)

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm15

Shield Wall (5/5): Hasarın %50’sini engellersiniz. Gereken yetenek seviyesi 80.

Power Bash: Gü lü blok ataklar yapmanızı ve düşmanı sendeletmenizi sağlar. Gereken yetenek seviyesi 30.

Deadly Bash: Blok ataklarınızda beş kat hasar verirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 50.

Disarming Bash: Blok ataklarınızda düşmanın silahını düşürme şansınız vardır. Gereken yetenek seviyesi 70.

Block- (One-Handed kullananlar i in)

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm16

Shield Wall (5/5): Hasarın %50’sini engellersiniz. Gereken yetenek seviyesi 80.

Deflect Arrows: Oklar kalkana isabet ettiğinde hasar almazsınız. Gereken yetenek seviyesi 30.

Elemental Protection: Kalkan ile yapılan bloklarda ateş, buz ve şok hasarı %50 azalır. Gereken yetenek seviyesi 50.

Block Runner: Blok yaparken hızlı hareket edersiniz. Gereken yetenek seviyesi 70.

Archery

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm17

Overdraw (5/5): Yay ile iki kat daha fazla hasar verirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 80.

Crictical Shot (3/3): %20 şansla kritik vuruş, %50 daha fazla kritik hasar verirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 90.

Eagle Eye: Yay ile hedefe yakınlaşıp, odaklanırsnız. Gereken yetenek seviyesi 30.

Steady Hand (2/2): Yakınlaştığınızda zamanı %25 yavaşlatırsınız. Gereken yetenek seviyesi 60.

Power Shot: Oklar %50 şansla düşmanın sendelemesine sebep olur. Gereken yetenek seviyesi 50.

Smithing

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm18

Steel Smithing: Çelik zırhlar ve silahlar yapabilir ve onları normalden iki kat daha fazla geliştirebilirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 0.

Dwarven Smithing: Dwarven zırhlar ve silahlar yapabilir ve onları normalden iki kat daha fazla geliştirebilirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 30.

Orcish Smithing: Orcish zırhlar ve silahlar yapabilir ve onları normalden iki kat daha fazla geliştirebilirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 50.

Ebony Smithing: Ebony zırhlar ve silahlar yapabilir ve onları normalden iki kat daha fazla geliştirebilirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 80.

Daedric Smithing: Daedric zırhlar ve silahlar yapabilir ve onları normalden iki kat daha fazla geliştirebilirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 90.

Arcane Blacksmith: Tılsımlı zırhları ve silahları geliştirebilirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 60.

Savaş ıya Özel:

Dawnbreaker-One-Handed Sword: Bu güzel kılı bir Deadric Artifact'ir. Undead Düşmanların ölünce patlamasına sebep olur ve evresel hasar verir. Quest-The Break of Dawn.

Ebony Blade-Two-Handed Great Sword: Elde etmesi kolay, geliştirmesi sıkıntı verici bir silahtır. Son seviyesine gelebilmesi i in on yoldaşınızı katletmeniz gerekir. Son seviyedeyken her darbesiyle düşman sağlığının 30 puanını eker. Quest-The Whispering Door.

Mace of Molag Bal-One-Handed Mace: Oyundaki en gü lü silahlardan biridir. Hem yüksek hasar puanına, hem de gü lü tılsımlara sahiptir. 25 puan Stamina/Magicka hasarının yanı sıra Soul Trap büyüsüne de sahiptir. Quest-House of Horrors.

Nightingale Blade-One-Handed Sword:
Sadece Nocturnal'ın hizmetkarlarının sahip olabileceği bu kılı , her darbesiyle 25 puan stamina ve health eker. Thief Guild Quest-Hard Answers.

Nightingale Bow-Bow: Skyrim'in en gü lü yayıyla karşı karşıyasınız. Yüksek hasar, 30 puan buz, 15 puan şok hasarı verir. Düşmanı yavaşlatması da işin kaymağı. Thief Guild Quest-Blindsighted.

Wuuthrad-Two-Handed Battleaxe: En iyi savaş ılara özel olan Wuuthrad, ok değerli bir hazinedir. Yeniden birleştirilme öyküsü de süperdir. Elf ırklarına karşı 1.2 kat fazla hasar verir. Companions Quest-Glory of Dead.

Dragonbane-One-Handed Sword: Çok spoilerli olacak bir görev sonunda elde ettiğiniz bu harika katana, oyunda en yüksek Base Damage'e sahip kılı . Ejderhalara karşı 40 puan fazladan hasar veriyor. Quest-Alduin Wall

Volendrung-Two-Handed Warhammer: Bir orc kalesine yaptığınız ziyaretten sonra ıkacağınız maceranın sonunda Volendrung'la ıkageliyorsunuz. Her vuruşta düşmana 50 stamina hasarı vereceğinizi unutmayın. Quest-The Cursed Tribe.

Otar- Heavy Helmet: Bayağı zorlu bir zindan yolculuğu sonunda elde edeceğiniz Otar, bir Dragon Priest Mask'ıdır. Eğer büyü direncine ihtiyacınız varsa, bu maskeyle 30 puan ateş/buz/şok koruması kazanacaksınız. Radiant Quest-Discover the secret of Ragnvald ya da Alteration Rituel Spell Quest.

Rahgot-Heavy Helmet: Yine bir zindan yolculuğu sonrası elde edeceğiniz Rahgot, size tam 70 puan stamina veriyor. Quest-Siege on the Dragon Cult.

Ebony Mail-Heavy Armor Chest: Ödemeniz gereken büyük bedellerin olduğu başka bir Daedra görevinin sonunda, sessiz hareket etmenizi ve yakınındaki düşmanları zehirlemenizi sağlayan Ebony Mail'e kavuşuyorsunuz. Quest-Boethiah's Calling.

Ring of Namira-Ring: Yamyamlara özel bir yüzük olan Ring of Namira, size 50 puanlık stamina sağlıyor. Bir de öldürdüğünüz düşmanları yiyince sağlık bonusları kazanıyorsunuz. Leziz! Quest-Ring of Namira.

Shield of Ysgramor-Heavy Shield: Büyüye karşı sorun yaşamaktan, ejderha kızartması olmaktan bıktıysanız alın bu kalkanı tepe tepe kullanın. Kendisi 20 puan büyü rezistansı sağlıyor, sağlığı 20 puan arttırıyor. Companions Quest-Glory of Dead.

Spellbreaker-Heavy Shield: Büyüye karşı sorun yaşamaktan bıktıysanız Shield of Ysgramor'u kullanın. Büyüyü etkisiz hale getirmek, ejderhaları ileden ıkartmak ve tüm korkularınızdan arınmak i inse Spellbreaker sahibi olun. 50 puanlık bir Ward büyüsü yayan bu kalkan, düşman büyüsünü tamamen etkisiz hale getiriyor. Eğer büyü Ward'ı aşarsa da sadece kırılıyor ve hemen yenileniyor. Quest-The Only Cure.

2. Büyücü Sınıfı (Gereken toplam perk sayısı: 46)

En uygun ırklar: Altmer, Dunmer, Breton

Saf bir büyücü sınıfı i in kesinlikle savaş sanatlarındaki yeteneklere yatırım yapmayın. Çünkü büyü yetenekleri hayli fazla miktarda perki alıp götürüyor. Kesinlikle zırh giymeyin, ünkü Alteration ağacı size gereken tüm zırh bonuslarını sağlayacak. Yanınızda özel bir asa taşımayı unutmayın. Hasar derdiniz olmasın, ünkü imdadınıza Conjuration okulu yetişecek. Büyücülüğü önemli büyülerle beraber ele alacağız.

Restoration

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm19

Novice Restoration: Novice Restoration büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 0.

Apprentice Restoration: Apprentice Restoration büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 25.

Adept Restoration: Adept Restoration büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 50.

Expert Restoration: Expert Restoration büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 75.

Recovery (2/2): Magicka %50 daha hızlı dolar. Gereken yetenek seviyesi 60.

Regeneration: Healing büyüleri %50 daha fazla sağlık doldurur. Gereken yetenek seviyesi 20.

Necromange: Yapılan tüm büyüler Undead düşmanlar üzerinde daha etkili olur. (%25 daha fazla etki ve %50 daha fazla etki süresi.) Gereken yetenek seviyesi 70.

Restoration Dual Casting: İki elle yapılan Restoration büyüleri ok daha etkili olur. Gereken yetenek seviyesi 20.

Ward Absorb: Ward büyüleri, düşman büyülerinin magickasını emer. Gereken yetenek seviyesi 60.

Önemli Restoration Büyüleri:

Not: Yanında yıldız işareti (*) bulunan büyüler gerekli perklerle normal magicka değerinin yarısı kadar mana harcar.

Greater Ward(*): 80 puana kadar olan tüm büyü hasarına karşı koruma sağlar. Adept Spell, 86 magicka/saniye.

Close Wound(*): 100 puanlık iyileşme sağlar. Adept Spell, 126 magicka.

Grand Healing(*): Siz ve size yakın olan herkesi 200 puan iyileştirir. Expert spell, 254 magicka.

Bane of Undead: 30. seviyeye kadar olan Undead düşmaların ateş hasarı alarak ka malarına sebep olur. Master Spell, 988 magicka

Destruction

Novice Destruction: Novice Destruction büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 0.

Apprentice Destruction: Apprentice Destruction büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 25.

Adept Destruction: Adept Destruction büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 50.

Expert Destruction: Expert Destruction büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 75.

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm20

Destruction okulu ü ayrı dala ayrılır. Benim tercihim bu ü ayrı yetenekten en fazla ikisinde uzmanlaşmanızdır.

Augmented Flames (2/2): Ateş büyüleri %50 daha fazla hasar verir. Gereken yetenek seviyesi 60. (Ana Destruction büyüsü)

Augmented Frost (2/2): Buz büyüleri %50 daha fazla hasar verir. Gereken yetenek seviyesi 60. (İkincil Destruction büyüsü)

Ekstra perk- Deep Freeze: Düşman sağlığı %20'nin altına düştüğünde fel eder. Gereken yetenek seviyesi 60.

Augmented Shock (2/2): Şok büyüleri %50 daha fazla hasar verir. Gereken yetenek seviyesi 60. (İkincil Destruction büyüsü)

Ekstra perk-Disintegrate: Düşman sağlığı %15'in altına düştüğünde infilak eder. Gereken yetenek seviyesi 70.

Destruction Dual Casting: Çift elle yapılan Destruction büyüleri ok daha etkili olur. Gereken yetenek seviyesi 20.

Impact: Çift elle yapılan Destruction büyüleri düşmanı sendeletir. Gereken yetenek seviyesi 40.

Önemli Destruction Büyüleri:

Not: Yanında yıldız işareti (*) bulunan büyüler, gerekli perklerle normal magicka değerinin yarısı kadar mana harcar.

Flame/Frost/Shock Cloack(*):
60 saniye i in se tiğiniz elemente göre, kendi üzerinizde bir koruma alanı oluşturursunuz. Yaklaşan düşmanlar 8 puan/sn. hasar alır. Adept spell, 289/316/370 magicka.

Icy Spear(*): Buzdan oluşan bir mızrak büyüsüdür. 60 puan buz hasarı ve 30 puan stamina hasarı verir. Expert spell, 320 magicka.

Incinerate(*): Hedefinize 60 puan ateş hasarı ve alev aldık a ekstra hasar veren bir ateş topu yollarsınız. Expert spell, 298 magicka.

Thunderbolt(*): 60 puan yıldırım hasarı ve 30 puan magicka hasarı verirsiniz. Diğer şok büyüleri gibi en büyük özelliği anında düşmana ulaşmasıdır. Expert spell, 343 magicka.

Wall of Flames/Frost/Storms(*): Direk düşman üzerine değil evreye uygulanan Wall büyüleri se tiğiniz elemente göre bir büyü duvarı yaratır. Duvarın i inde kalan düşmanlar 50 puan/sn. hasar alır. Expert spell, 118/137/145 magicka/saniye.

Fire Storm: 100 puan hasar veren büyük bir ateş patlaması yaratırsınız Patlama apından uzaklaştık a alınana hasar düşer. Master spell, 1426 magicka.

Blizzard: Düşmanın ortasında alan hasarı veren 10 saniyelik bir kar fırtınası yaratırsınız. Hedefler saniyede 20 puan buz hasarı alırlar. Master spell, 1106 magicka.

Lightning Storm: Magickanız bitene kadar hedefe saniyede 75 puan hasar verirsiniz. Master spell, 138 magicka/saniye.

Conjuration

Novice Conjuration: Novice Conjuration büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 0.

Apprentice Conjuration: Apprentice Conjuration büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 25.

Adept Conjuration: Adept Conjuration büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 50.

Expert Conjuration: Expert Conjuration büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 75.

Conjuration Dual Casting: Çift elle yapılan Conjuration büyüleri daha uzun düre dayanır. Gereken yetenek seviyesi 20.

Summoner (1/2): Çağırdığınız Atronach'lar iki kat daha uzağa gelir. Gereken yetenek seviyesi 30.

Atromancy: Çağırdığınız Atronach'lar iki kat uzun süre kalır. Gereken yetenek seviyesi 40.

Elemental Potency: Atronach'lar %50 daha gü lü olurlar. Gereken yetenek seviyesi 80.

Twin Souls: Bir seferde iki atronach ya da zombi sahibi olabilirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 100.

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm21

Önemli Conjuration Büyüleri:

Not: Yanında yıldız işareti (*) bulunan büyüler, gerekli perklerle normal magicka değerinin yarısı kadar mana harcar.

Soul Trap(*): Hedefiniz 60 saniye i inde ölürse, ruhunu bir Soul Gem'e aktarırsınız. Apprentice spell, 107 magicka.

Conjure Flame Atronach(*): 60 saniyeliğine bir Flame Atronach ağırırsınız. Apprentice spell, 150 magicka.

Conjure Frost Atronach(*): 60 saniyeliğine bir Frost Atronach ağırırsınız. Adept spell, 215magicka.

Conjure Storm Atronach(*): 60 saniyeliğine bir Storm Atronach ağırırsınız. Expert spell, 322 magicka.

Conjure Dremora Lord(*): 60 saniyeliğine bir Dremora Lord'unu ağırırsınız. Expert spell, 358 magicka.

Flame/Frost/Storm Thall: Herhangi bir süre kısıtlaması olmadan bir atronach ağırırsınız. Master spell, 900/1100/1200 magicka.

Alteration

Novice Alteration: Novice Alteration büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 0.

Apprentice Alteration: Apprentice Alteration büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 25.

Adept Alteration: Adept Alteration büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 50.

Expert Alteration: Expert Alteration büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 75.

Alteration Dual Casting: Çift elle yapılan Alteration büyüleri, büyülerin gücünü ve dayanma zamanını arttırır. Gereken yetenek seviyesi 20.

Magic Resistance (3/3): Düşman büyülerinin %30'u engellenir. Gereken yetenek seviyesi 70.

Mage Armor (3/3): Eğer zırh giyilmiyorsa koruma büyüleri ü kat daha etkili olur. Gereken yetenek seviyesi 70.

Atronach: Düşman büyülerinin %30'u emilir ve magicka artar. Gereken yetenek seviyesi 100.

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm22

Önemli Alteration Büyüleri:

Not: Yanında yıldız işareti bulunan büyüler, gerekli perklerle normal magicka değerinin yarısı kadar mana harcar.

Detect Life(*): Çevrenizdeki yaşayan canlıların ruhlarını görürsünüz. Adept spell, 100 magicka/saniye.

Waterbreathing(*): Su altında 60 saniyeliğine nefes alırsınız. Adept spell, 222 magicka.

Detect Dead(*): Undead yaratıkların ruhlarını görürsünüz. Expert spell, 148 magicka/saniye.

Ebonyflesh(*): 100 puanlık zırh verir. Expert spell, 341 magicka.

Paralyze(*): Hadefinizi 10 saniye i in fel edersiniz. Expert spell, 450 magicka.

Dragonhide: 30 saniye i in hasarın sadece %20'sini alırsınız. Master spell, 837 magicka.

Mass Paralysis: Çevrenizdeki tüm hedefler 15 saniye fel olurlar. Master spell, 937 magicka.

3. Hırsız Sınıfı (Gereken toplam perk sayısı: 61)

En uygun ırklar:
Bosmer, Khaajiit, Argonian

Geldik benim en ok oynamayı sevdiğim sınıfa. Oynaması zor ama bana göre en zekli sınıftır Hırsızlık. Hafif zırh, sessiz adımlar, bitirici vuruşlar… Her RPG oyununda ilk tercihim olan Suikast ı-Hırsız sınıfı Skyrim'de de en ok uğraştığım şey oldu. Tabii sessiz bir ölüm makinesi olabilmek i in perkleri ok doğru vermek gerekiyor. İkincil silah olarak her zaman yanınızda sağlam bir yayın bulunması, doğru zamanda düşmana yaklaşmak gibi bir ok şey gerektiriyor. (Biraz Elrin olmak gerekiyor :))

Sneak

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm23

Stealth (5/5): Gizlenmiş durumdayken %40 daha zor fak edilirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 80.

Backstab: One-Handed silahlarla yapılan gizli saldırılar altı kat daha yüksek hasar verir. Gereken yetenek seviyesi 30.

Deadly Aim: Yayla yapılan gizli saldırılar ü kat daha fazla hasar verir. Gereken yetenek seviyesi 40.

Assassin's Blade: Han erle yapılan gizli saldırılar on beş kat daha fazla zarar verir. Gereken yetenek seviyesi 50.

Muffled Movement: Zırhın sesini %50 oranında keser. Gereken yetenek seviyesi 30.

Light Foot: Bubi tuzaklarına yakalanmazsınız (Sandık ve kapı tuzakları hari .). Gereken yetenek seviyesi 40.

Silent Roll: Eğilmiş durumdayken hızlı gidebilirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 50.

Silence: Yürümeniz ve ya koşmanız halinde bile saptanamazsınız. Gereken yetenek seviyesi 70.

Shadow Warior: Savaştayken eğilip uzaklaşırsanız düşman bir süre sonra sizi bulamaz. Gereken yetenek seviyesi 100.

Light Armor

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm24

Agile Defender (5/5): Zırh puanını %100 arttırır. Gereken yetenek seviyesi 80.

Custom Fit: Üzerinizdeki her zırh par ası Light Armor ise %25 zırh puanı kazanırsınız. Gereken yetenek seviyesi 30.

Matching Set: Eğer üzerinizdeki tüm zırhlar aynı sete aitse (Glass Armor Set) %25 zırh puanı alırsınız. Gereken yetenek seviyesi 50.

Unhindered: Light Armor sizi yavaşlatmaz. Gereken yetenek seviyesi 50.

Wind Walker: Üzerinizdeki her zırh par ası Light Armor ise stamina %50 daha hızlı dolar. Gereken yetenek seviyesi 60.

Lockpicking

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm25

Novice Lock: Novice kilitler ok daha kolay a ılır. Gereken yetenek seviyesi 0.

Apprentice Lock: Apprentice kilitler ok daha kolay a ılır. Gereken yetenek seviyesi 25.

Adept Lock: Adept kilitler ok daha kolay a ılır. Gereken yetenek seviyesi 50.

Golden Touch: Sandıklarda daha fazla altın bulursunuz. Gereken yetenek seviyesi 60.

Treasure Hunter: %50'den daha büyük bir şansla özel hazine bulursunuz. Gereken yetenek seviyesi 70.

One-Handed

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm26

Armsman (5/5): One-Handed silahlarıyla iki kat daha fazla hasar verirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 80.

Fighting Stance: Power ataklanızda %25 daha az stamina harcarsınız. Gereken yetenek seviyesi 20.

Critical Charge: Koşarak yapılan power ataklarda iki kat kritik hasar verirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 50.

Savage Strike: Dururken yapılan power ataklarda %25 hasar bonusu ve düşmanın kafasını u urma şansı kazanırsınız. Gereken yetenek seviyesi 50.

Dual Fury (2/2): İki silah birden kullanırken %35 daha hızlı saldırırsınız. Gereken yetenek seviyesi 50.

Dual Savagery: İki silah birden kullanırken power ataklarınız %50 bonus hasarı verir. Gereken yetenek seviyesi 70.

Illusion

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm27

Novice Illusion: Novice Illusion büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 0.

Apprentice Illusion: Apprentice Illusion büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 25.

Adept Illusion: Adept Illusion büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 50.

Expert Illusion: Expert Illusion büyüleri normalin yarısı kadar magicka harcar. Gereken yetenek seviyesi 75.

Animage: Illusion büyüleri yüksek seviyeli hayvanlarda etkili olur. Gereken yetenek seviyesi 20.

Kindred Mage: Illusion büyüleri yüksek seviyeli insanlarda etkili olur. Gereken yetenek seviyesi 40.

Quiet Casting: Yapılan tüm büyüler sessiz olur ve kimse tarafından duyulmaz. Gereken yetenek seviyesi 50.

Archery

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm28

Overdraw (5/5): Yay ile iki kat daha fazla hasar verirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 80.

Crictical Shot (3/3): %20 şansla kritik vuruş, %50 daha fazla kritik hasar verirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 90.

Hunter's Discipline: Düşman bedenlerinden daha fazla ok geri kazanırsınız. Gereken yetenek seviyesi 50.

Ranger: Atışa hazır durumdayken hızlı hareket edersiniz. Gereken yetenek seviyesi 60.

Eagle Eye: Yay ile zoom yapabilirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 30.

Steady Hand (2/2): Yakınlaştığınızda zamanı %25 yavaşlatırsınız. Gereken yetenek seviyesi 40.

Power Shot: Oklar %50 şansla düşmanın sendelemesine sebep olur. Gereken yetenek seviyesi 50.

Quick Shot: Yayınızı %30 daha hızlı kullanırsınız. Gereken yetenek seviyesi 70.

Smithing

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm29

Not: Smithing'e daha fazla perk yatırmak sizin tercihinizdir ama tılsımlı eşyaları geliştirmek i in bu iki adım ok önemlidir.

Steel Smithing:
Çelik zırhlar ve silahlar yapabilir ve onları normalden iki kat daha fazla geliştirebilirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 0.

Arcane Blacksmith: Tılsımlı zırhları ve silahları geliştirebilirsiniz. Gereken yetenek seviyesi 60.

Hırsıza Özel:

Mehrune's Razor-Dagger: Hırsızlar i in vazge ilmez bir han er Razor. Aynı zamanda efsanevi bir bı aktır. Kü ük bir şansla tek vuruşta öldürebilir. Ki gerek yoktur, Assassin's Blade perkinden sonra rahat rahat ölüm sa ar. Quest-Pieces of Past.

Nightingale Bow-Bow:
Skyrim'in en gü lü yayıyla karşı karşıyasınız. Yüksek hasar, 30 puan buz, 15 puan şok hasarı verir. Düşmanı yavaşlatması da işin kaymağı. Thief Guild Quest-Blindsighted. (Biliyorum, kopyala yapıştır yaptım.)

Krosis-Light Helmet: Krosis tam bir sürpriz yumurtadır. Sen dağa ık, koca ejderhayla savaş, yorgun bitap düş, sonra bir anda ığlık ığlığa ortaya ıksın. Hayır, erkeksen önden ejderha yollama yani. %20'lik Lockpicking, Archery ve Alchemy ile hırsız/suikast ı karakterlerin göz bebeğidir bu maske. Location-Shearpoint.

Masque of Clavicius Vile-Heavy Helmet: Şımarık Daedra prensimiz Clavicius ile köpeği Barbas'ın arası yine bozulmuş. Sinir bozucu prensimiz sizi gıcık edebilir ama dayanın. Sonunda Fiyatları %20 iyileştiren, Persuasion'u destekleyen ve %5 magicka yenileme hızı veren bir iteme kavuşacaksınız. Quest-A Daedra's Best Friend.

Amulet of Articulation-Amulet:
Thief Guild lideri olduğunuzda size verilen bu harika amulet ile tüm konuşmalarda başarılı olacaksınız. Speech'i %35 geliştirirken, Persuade se imlerinde %100 başarı sağlayacaksınız. Ayrıca zırh puanı veren tek amulettir.

Blade of Woe-Dagger:
Blade of Woe'yu edindiğinizde, 10 puan sağlık hasarı gibi bir tılsıma burun kıvırabilirsiniz ama söz konusu han erler olunca, büyü özellikleri pek önemli değil. Razor'dan bile daha fazla hasar veren bu bı ağı elinizden düşürmeyin. Dark Brotherhood Quest-Death Incarnate.

Shrouded Gloves ve Hand Wraps-Gloves: Dark Brotherhood suikast ılarının eldivenleri sıradışı bir özellliğe sahiptir. Gizli saldırı bonusunu iki katına ıkartırlar. Şimdi bu eldivenleri Assassin's Perk'i ile birleştirin. Oldu mu 30 kat hasar. Ezio halt yemiş:) Dark Brotherhood Quest-Sanctuary.

SPEECH, ALCHEMY ve PICKPOCKET YETENEKLERİ NEDEN YOK?

Çünkü bu yetenekler (Alchemy hari ) bana göre tam anlamıyla perk ziyanı. Eğer perklerinizi bu yeteneklere vermek istiyorsanız tabii ki bunu yapın.

Pickpocket'de uzmanlaşmak tamamen eğlence faktörüne etki eden bir şey. Denedim de oradan biliyorum. Koca şehri donuna kadar soydum, ceplerimi eşyayla doldurdum. Yine de tercih ettiğim bir yetenek değil. Yardımcı itemlerle gayet rahat hırsızlık yapacak noktaya geliyorsunuz zaten.

Speech ise genelde ticaret üstüne bir yetenek. Lakin bu da gereksiz. Thief Guild'in dört büyük şehirdeki görevlerini yaparsanız, 4000 altına sahip satıcılara sahip oluyorsunuz. Delvin ve Vex'in verdiği kü ük görevlerden her şehirde beşer tane yapın. Beşinci görevi yaptıktan sonra, bir büyük görev alacaksınız ve o şehirde 4000 altınlık satıcı a ılacak. Riften şehrinde de Tonila 4000 altına sahip olacak. Bunun i in Riften görevlerini yapmanıza gerek yok. Whiterun,Windhelm,Solitude ve Markhat görevlerini yapın ve item satışında sorun yaşamayın.

Alchemy inanılmaz yararlı bir yetenek ağacı olmasına rağmen sınıf listelerine eklemedim. Aslında her sınıfın şiddetle ihtiyacı vardır Alchemy'e. Sürekli yeni şeyler deneyerek Alchemy yeteneğinizi 100'e kadar getirin ve başlayın iksir yapmaya. Alchemist perkine 5 puan vermeniz gü lü iksirler yapmanız i in yeterli olacaktır.

SKYRIM'DEN DAHA FAZLA KEYİF ALMAK İÇİN

-Steam Workshop ve SkyrimNexus'u sürekli olarak takip edin. Oyuncuların başardığı işler ger ekten muazzam. İşte Skyrim'e başlamadan önce mutlaka yüklemeniz gereken bir ka mod! Tamamını Steam Workshop'da bulabilirsiniz.

Elder Scrolls V-Skyrim rehberi Tam Çözüm30

Enchanted Night Skyrim: Skyrim gecelerini inanılmaz hale getiren harika bir mod.

Isilmeriel LOTR Weapon Collection: Yüzüklerin Efendisi'nde gördüğümüz efsane silahlar bu modla oyuna dahil oluyor.

The Dance of Death: Oyun i indeki bitirici vuruşlarımızı kontrol etmemizi sağlayan, hatta yeni sahneler ekleyen dudak u uklatıcı bir iş.

Midas Magic-Spells for Skyrim: Yeni büyüler görmek ve halihazırda olan büyülere güzel efektler isterseniz, ne indireceğinizi biliyorsunuz.

Chopping Block/Wood fires FIX: Oyundaki bazı kaplama hataları bu modla düzeliyor.

Detailed Outskirts: Şehirlerin evresini güzelleştiriyor.

Detailed Cities: Solitude , Riften ve Whiterun'ı hi böyle görmediniz.

Psychosteve's DragonPriest Masks: Maskların özünürlüğünü arttıran ve görünüşlerini farklılaştırıp, güzelleştiren bir mod.

Horse Armors: Shadowmere ve Frost'u görün yeter. O kadar iyi.

SkyUI: Skyrim arayüz problemini kökten özen harika bir alışma.

Enhanced High-Level Gameplay: Hardcore oyuncular i in ölümcül bir mod.

-Oyunu kesinlikle Expert ya da Master seviyesinde oynayın.

-Fast Travel kullanmayın. Biliyorum kulağa komik geliyor ama oyun deneyimini ciddi öl üde arttıran bir unsur. Şehirler arası yolculuklarda at arabasına binin, diğer yolculuklarınızda da at kullanın. Hem daha ilgi olaylarla karşılaşırsınız, hem de Fast Travel ile ortaya ıkan ejderha hatasından kurtulmuş olursunuz.

-Enchanting ve Smithing'e perk yatırmayın. Sadece Arcane Blacksmith'e kadar verin. Böylece seviyeniz yüksekken bile eşya peşinde olursunuz. Ayrıca daha iyisini bulma umuduyla deli gibi zindan kasarsınız. Özel eşya bulduğunuzda burun kıvırmak yerine mutlu olursunuz.

-Okuyun. Oyun i inde bulunan kitaplardan ilginizi ekenleri okumayı ihmal etmeyim. Böylece Nirn'i daha iyi tanıma şansına sahip olursunuz. Görevler sırasında bulduğunuz günceleri de boş ge meyin. Yapımcıların, en kü ük görev i in bile ne kadar sağlam hikaye alt yapıları oluşturmasına hayret edeceksiniz.

-Konuşun. Skyrim sakinlerini tanımaya alışın. Her yerleşim bölgesinin kendi sorunlarıyla uğraşmakta olduğunu ve yardım beklediğini unutmayın. Yoksa günlüğümde neden hi görev kalmadı diye üzülürsünüz.

Related posts

2 thoughts on “Elder Scrolls V: Skyrim rehberi Tam Çözüm

  1. ysn

    Emeğinize sağlık efendim..