Aika Online Tüm Sınıflar ve Özellikleri Rehberi

aika online silahşör2

Aika Online Tüm Sınıflar ve Özellikleri Rehberi

Silahşör

Masum görüntüleri sizi yanıltmasın. Belkide kutsal toprakların en acımasız karakteri ile tanışıyorsunuz. Bir yandan büyülü tabancaları ile etrafa ölüm saçarken, diğer taraftan silahşörlerin kahkahalarını duyabilirsiniz. Bir çift tabanca kullanan bu sınıf; suikast, baskın gibi hızlı ve hataya tolerans tanımayan durumlar için var edilmiştir. Silahşörlerin çevikliği ve hızlı tepki verme yetenekleri onlara casus unvanı kazandırmıştır. Sabırlı olmaları ile tanınan Avcıların aksine Silahşörler; silahlarının ateşini bir an olsun kesmezler ve çok iyi gizlenirler. Fiziksel özelliklerinden dolayı, genelde vur-kaç taktiği kullanırlar. Mana da kullanabilen bu Silahşör Elterler, hiç beklemedik zamanlarda beklenmedik hamleleri ile düşmanlarını şaşırtırlar. Silahşörler, dövüş yeteneklerini ve ustalıklarını geliştirdikten sonra Lakia Kongresi’nin de onayı ile Katillere dönüşürler. Ayrıca, Büyük kahinin de onayı ile Silahşörler sınıflarının doruğuna, yani Tetikçi olma onuruna erişirler.

Olası Rolleri: Orta Mesafe DPS (DoTs), Gizlilik, Sıyrılma
Birincil Nitelik: Fiziksel Saldırı
İkincil Nitelik: Çeviklik
Zayıf Yönleri: Büyü Saldırısı, Fiziksel Savunma

Büyücü

Kutsal büyüler üzerine çalışan Şifacıların aksine, Büyücüler, Giovanni günlerinden gelen büyü ustalığını birbirlerine aktararak, kendilerini geliştirdiler. Böylelikle, sadece insanların kullanabileceği büyülerin üstadı oldular. Büyücülerin kullandıkları şeytani büyülere kara büyü denildi. Bunun sebebi ise; büyücülerin kullandıkları kötü büyüleri, iyilik için kullanılan beyaz büyüden ayırmaktı. Büyücüler, havada hazır halde bulunan doğa üstü güçleri, zekaları ve yetenekleriyle büyülere dönüştürürler. Kara büyünün yok etme yeteneği, beyaz büyüye kıyasla çok daha etkili ve yıkıcıdır. Büyücüler, mana kullandıkları için B.İ.B’in kontrolü altındadırlar. Ayrıca Büyücüler, büyülerini ve yeteneklerini geliştirdikten sonra B.İ.B.’in de yardımı ile Kaos büyücülerine dönüşürler. Kahin’in onayından sonra ise Kara Büyücü’ye dönüşürler.

Olası Rolleri: Uzun Mesafe DPS (AoE, DoTs), Kalabalık Denetçisi
Birincil Nitelik: Büyü Saldırısı, Büyü Savunması, Zeka(Int)
İkincil Nitelik: Şans
Zayıf Yönleri: Str(Güç), Dayanıklılık, Fiziksel Savunma

Şifacı

Büyük Aika derin bir uykuya daldı. Kimse onun gözlerini tekrar ne zaman açacağını bilmiyordu. Ulusal inanç olmasına rağmen, Lakia kıtası üzerinde etki gösteren Aika inancı hala Lakia’daki en güçlü inançtır. Şifacılar, Aika inancının omurgasını oluştururlar. Bu sınıf mensupları, daha yedi yaşına gelmeden gruba dahil olurlar ve yoğun bir eğitimden geçerler. Bu eğitimler sonrası dünyaya tanrının, Yüce Aika’nın temsilcileri olarak geri dönerler. Şifacılar koruma büyülerine ek olarak müttefiklerini iyileştirmeye ya da müttefiklerinin yeteneklerini geçici olarak güçlendirmeye yarayan kutsal büyüler kullanırlar. Şifacılar, büyülerini ve becerilerini geliştirdikten sonra, B.İ.B.’in onayı ile birlikte Simyacılara dönüşürler. Zihinsel gelişimleri ileri seviyelere ulaştığında ise Büyük Kahin tarafından Şaman rütbesi almakla ödüllendirilirler.

Olası Rolleri: Şağlıkçı, Buff Veren, İyileştiren
Birincil Nitelik: Büyü Saldırısı, İnt(Zeka)
İkincil Nitelik: Büyü Savunması, Şans
Zayıf Yönleri: Str(Güç), Fiziksel Savunma

Barbar

Barbarlar, bu uçan adanın kilit karakterlerinden biridir. Kendilerini çocukluklarından itibaren fiziksel olarak gelişmeye adarlar. Kalın zırhları sayesinde korkusuzca savaşta en ön saflarda yer alabilirler, bu sayede çoğu zaman orduya liderlik yaparlar. Yakın dövüş sanatının ustaları olan Barbarlar, kendilerini korumak için büyük bir kılıç ve güçlü zırlar kullanırlar. Barbarları diğerlerinden ayıran bir diğer özellik ise ilk bakışta göze çarpan diri ve güçlü yapılarıdır. Dengesiz dövüş tarzları yüzünden, savaş alanlarında sıkça yaralanırlar. Ama ne olursa olsun, Barbarlar, cesaretli ve görevlerine son derece sadık, güvenilir bir sınıftır. Sizi asla yarı yolda bırakmazlar. İlerleyen dönemlerde yeteneklerini geliştirmeleri ile birlikte ve Lakia Kongresi’nin de onayını aldıktan sonra Cengaver olurlar. Büyük Kahin’in onayını aldıktan sonra ise Cengaverler, Gladyatörlere dönüşebilirler. Gladyatörlere dönüşebilirler.

Olası Rolleri: Yakın Dövüş DPS (AoE, Seri), Lider, Anti-Tank
Birincil Nitelik: Str(Güç), Dayanıklılık
İkincil Nitelik: Fiziksel Saldırı
Zayıf Yönleri: Int(Zeka), Büyü Savunması, Büyü Saldırısı

Lejyoner

Lakia vatandaşlarının korumasını üstlenen bu sınıf için Lejyoner olmak; bir seçimden daha çok bir alın yazısıdır. Çünkü Lejyonerlik aileden gelir. Üstün kılıç ve kalkan yeteneklerini, kendilerini ve müttefiklerini korumak için kullanırlar. Aika’nın Elçisi olarak bilinirler ve bu yüzden bazı kutsal büyüleri kullanabilirler. Lejyonerler için hayatta uğruna ölünebilecek üç temel kavram vardır; Aile, onur ve ülke. Kötü alışkanlıklardan uzak duran Lejyonerler; Hayatlarını, yeteneklerini hem fiziksel hem de zihinsel yönden geliştirmeye adarlar. Savaş kabiliyetlerini ve diğer yeteneklerini geliştirdikten sonra Lakia Kongresi’nin onayı ile Lejyoneler, Şövalye olurlar. Büyük kahinin de onayı ile, Şövalyeler ayrıca Kara Şövalye’ye dönüşebilirler.

Olası Rolleri: Genel Savunma (Tank), Şifacı (Kendine), Buff’çu (Kendine)
Birincil Nitelik: Str(Güç), Fiziksel Savunma
İkincil Nitelik: Dayanıklılık
Zayıf Yönleri: Int(Zeka), Büyü Saldırısı

Avcı

Kartal Gözü sırtlarında yaşayan Elterlerin ortak bir özelliği vardı; kartal gibi gözlere sahip olmak. Bu Elterler, çok uzun mesafelerden küçük bir böceğin hareketlerini bile izleyebilirler. Bu yetenekleri Avcıları, uzun menzilli saldırılarda ustalaştırmıştır. Ayrıca, pusu, düşman bölgesine sessizce sızma, düşman liderlerine suikast ve önemli tesisleri de yok etmekte oldukça uzmandırlar. Avcılar, sakin bir kişiliğe sahip olmakla beraber oldukça inatçıdır. Kendilerinde bu tip özellikleri gören Elterler, bu sınıfa özenme eğilimindedirler. Her ne kadar avcılar, saldırılarına büyüyü dahil etmekte yetersiz kalsalar bile, Barbarlar ile birlikte, Elter olmayan normal insanlar arasında oldukça popülerdirler. Elter Avcılarının bir diğer özelliği ise zekalarıdır. Tüm bu yeteneklerini silahlarında birleştiren Avcılar, savaş alanlarının vazgeçilmez savaşçılarıdır. Avcılar, dövüş yeteneklerini ve becerilerini geliştirip, Lakia Kongresi’nin de onayını aldıktan sonra Nişancılara dönüşürler. Daha sonra Büyük Kahin’in onayıyla birlikte Keskin Nişancı rütbesine ulaşırlar.

Olası Rolleri: Uzun Mesafe DPS, Suikast, Gizlilik
Birincil Nitelik: Direnç
İkincil Nitelik: Fiziksel Saldırı
Zayıf Yönleri: Büyü Saldırısı, Şans