Aika Online Kale Kuşatması Rehberi

aika kale kusatmasi23424

Aika Online Kale Kuşatması Rehberi

Kale Kuşatması

Kale Savaşı Bilgisi

Kale Savaşı düzenli olarak Cumartesi günleri 20:00 – 22:00 saatleri arasında gerçekleşir. Her ulustaki kale sahipleri (Mareşal ve klanı ya da ittifak klanlar) Lakia Kalesi’ni diğer klanlara ya da klan ittifaklarına karşı savunurlar. Eğer kale savunmasını geçip, Mareşalin bayrağını ele geçirirse, kalenin yeni hakimi olurlar. Ayrıca klanın ya da ittifağın lideri yeni Mareşal olarak atanır. Kale sahibi olan ittifak ya da klan ulusun politik, ordu ve ekonomi gibi alanlardaki politikalarını düzenler ve diğer ulusların yönetimleri ile ittifak,savaş, vb. konulardaki ilişkilerini düzenler.

Kale Savaşına Giriş

Klanların ve ittifakların bu görkemli savaşa girebilmeleri için, ittifak lideri olan klanın seviye 2 olması lazımdır ve klan kasasında 100.000 altına sahip olması gereklidir. Savaşa girmek için ittifak lideri olan klanın liderinin Kale Savaşı NPC’si ile konuşması gereklidir.

Kale savaşının başlama saati geldiğinde, katılacak tüm klanlar Kale Savaşı NPC’si önünde bekleyebilir. Ayrıca kaleyi savunan ittifak 15 dakika önceden girip hazırlıklarını yapabilir.

Hiçbir ittifakta yer olmayan kişiler, tek başlarına girip istedikleri gibi savunmada ya da saldırıda katkıda bulunabilirler.

Lakia Kalesi

Lakia kalesi mareşalin gücünün temelidir. Lakia kalesinde iki sur vardır.  Ayrıca saldıran klanların Mareşalin Bayrağı’nı elde etmek için yok etmesi gereken 9 adet kapı vardır.

Kale Kuşatması Savaşı

Kale kuşatması, tapınak baskınından çok farklıdır; çok fazla gelişmiş ve zordur.

Saldıran klanların Lakia Kalesi’nin ilk suru üzerindeki kapıları geçmesi gereklidir, kapılar yıkıldıktan sonra saldıran klanın, Lakia Kalesi’nin ilk suru üzerindeki muhafız kulelerini ele geçirmeleri gereklidir. Bu kuleler koruyucu taşlarla korunur ve saldıran klanların bunları yok etmesi gerekmektedir. Bu taşlar yok edildiğinde, ele geçirilen muhafaza kuleleri saldıran klanlar için yeniden dirilme noktası olarak kullanılabilir.

İkinci surda beş element taşı ve mareşalin bayrağı bulunur. İkinci surda 5 adet kapı bulunur, saldıran klanların bunları yok etmesi gereklidir, ama ne kadar yok edilirse edilsin ortadan kalkmayan ilüzyon kapıları vardır.

İkinci surdan içeri girildiğinde, saldıran klanın beş element taşını ele geçirmesi gereklidir. Taşları ele geçirmeden önce onlara hasar vermeleri gereklidir. Tüm taşlar ele geçirildikten sonra saldıran klanın lideri, aynı zamanda ittifakın lideri Mareşal Töreni başlatabilir. Tören 2 dakika sürer. Bu süre içerisinde saldıran klanın 5 element taşına sahip kişiyi koruması gereklidir, yoksa Mareşal Töreni iptal olur.

Tören bittikten sonra, yeni mareşal tüm ulusa duyrulur.

Kale savaşının başlama saati geldiğinde, katılacak tüm klanlar Kale Savaşı NPC’si önünde bekleyebilir. Ayrıca kaleyi savunan ittifak 15 dakika önceden girip hazırlıklarını yapabilir.